400 ledige må leve af mursten eller almisser

Hver femte af de godt 2000 sjællændere, der i årets første fire måneder har mistet retten til dagpenge, står uden indkomst.

Foto: TV2/Lorry

Det viser Arbejdsmarkedsstyrelsens opgørelse, skriver DAGBLADET Roskilde.

F.eks. i Næstved Kommune må hver syvende, der faldt ud af dagpenge-systemet, leve af friværdi i huset eller lommepenge fra ægtefællen. I Høje-Taastrup er det hver fjerde.

I løbet af foråret har det sendt 400 sjællændere ud af de offentlige systemer. De modtager ingen ydelser, og da de heller ikke får løn, betaler de ikke skat.

- Vi har kontakt til 100 borgere, der står i den situation. Men vi kender dem kun, fordi de har bedt om hjælp i jobcenteret til at finde et arbejde, siger Dorthe Nielsen, der er jobcenterchef i Høje-Taastrup, til DAGBLADET Roskilde.

Fredag eftermiddag vedtog Folketinget nye regler, som ifølge afdelingschef på jobcenteret i Slagelse, Marianne Vitus, vil gøre flere arbejdsløse afhængige af opsparing eller samlevers indkomst.

- På den ene side får samlevere nu gensidig forsørgerpligt ligesom ægtefæller. Det vil betyde, at flere mister retten til kontanthjælp.

- Men på den anden side forlænges og udvides muligheden for uddannelse og virksomhedspraktik for forsikrede ledige i yderligere to år, siger Marianne Vitus til DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik