4 danskere dræbt ved træfældning i år

Eksperter advarer private boligejere mod selv at fælde træer, skriver bolius.dk.

Siden januar 2013 har der været 4 dødsulykker i forbindelse med træfældning i Danmark. Det får eksperter til at advare private boligejere mod at fælde træer på egen hånd.

I England og andre europæiske lande skal man have et certifikat for at få lov til at købe en motorsav, men i Danmark må enhver fælde træer. Og her kommer mange hvert år til skade i forbindelse med træfældning.

- Der er ikke nogen, der forbyder dig at fælde alle træer i din have selv. Men hvis du ikke har nogen erfaring med træfældning, er det generelt ikke en god idé - hverken med mindre eller større træer. Når man ikke er vant til at have med træer at gøre, ved man ikke, hvordan de reagerer, og hvordan de risikerer at falde, siger Leif Hummelgaard, der er skovløber for Naturstyrelsen i Trekantsområdet.

Martin Einfeldt, kommunikationschef i Dansk Skovforening, er enig.

- Man skal ikke bare kaste sig ud i at fælde træer, fordi det kunne være sjovt. Hvert enkelt træ er et projekt for sig. Nogle er nemme, nogle er svære, og nogle er overraskende svære. Hvis man er det mindste i tvivl, skal man ringe efter en anlægsgartner, der kan komme og gøre det. For ellers kan man komme til at gøre skade på sig selv, bilen eller huset, råder han.

Både han og Leif Hummelgaard er chokerede over de 4 dødsulykker, hvor mænd er døde af kvæstelser efter at have fået træer ned over sig. 3 af ulykkerne skete i privat regi, mens det fjerde var en arbejdssituation. Alle 4 mænd havde erfaring med at arbejde i skoven.

- Ulykkerne kom meget bag på os, for det er heldigvis sjældent, at det går så galt. Men i flere af ulykkerne spillede frosten ind, og gjorde træerne meget uforudsigelige. Det siger noget om, at træfældning ikke er til at spøge med, når selv erfarne skovfolk kan komme så galt af sted, siger Martin Einfeldt til bolius.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere