3Fere i lufthavnen er sure på regeringen

Afskaffelse af efterlønnen er den sidste dråbe for 3Fs godt 4000 medlemmer i Københavns Lufthavn i Kastrup, hvor aktionerende torsdag nedlagde arbejdet, skønt fagforeningen har advaret dem mod at lave en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Foto: TV2/Lorry

Det mener Henrik Bay-Clausen, som er formand for 3F i Kastrup.  - Det er et sammensurium af rigtig mange ting. Efterlønnen er kun dråben, men der er også en masse specifikke ting for lufthavnen. Blandt andet faldskader og nedslidning samt forurening med partikler, siger Henrik Bay-Clausen.

De strejkende gør blandt andet rent, laver mad, ordner bagage og fylder brændstof på flyene.
Tordag uddelte aktivister løbesedler ved lufthavnen. Heri hedder det:
 
- Nu er det nok! Regeringen vil fjerne efterlønnen. Men det er bare toppen af isbjerget. I de sidste 10 år har regeringen serveret nedskæring efter nedskæring for lufthavnsarbejderne. Nu siger vi stop!".

3Fs lokalformand påpeger, at de aktionerende med løbesedlen sender et politisk signal uafhængigt af partibogstaver.

- Den nuværende regering står bag en masse ting, som man er utilfredse med, men derudover sender man også en advarsel til den næste regering, siger Henrik Bay-Clausen.

Fagforeningen fik i april ros for, at den seneste overenskomst viser samfundshensyn, er økonomisk afbalanceret og ligger indenfor en realistisk ramme, påpeger han.

- Så halverer man dagpengeperioden og skærer ned på uddannelsesmulighederne, som er meget vigtig for ansatte i luftfart. Man skærer ensidigt ned på det faglige kontingent for lønmodtagere, men ikke for arbejdsgivere, siger Henrik Bay-Clausen.
   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik