3F klar til konflikt i lufthavnen

Det bliver ikke uden sværdslag, hvis 1.800 3F?ere skal gå ned i løn i Københavns Lufthavn.

Arkivfoto Foto: Lorry

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at SAS har erklæret, at selskabet ikke længere vil stå for at håndtere bagagen på landjorden. Selskabet vil sælge SAS Ground Handling (SGH). Her er omkring 1.800 3F'ere ansat, typisk som bagageportører eller med rengøring af fly.

- Vi er godt organiserede og står stærk i lufthavnen. Om nødvendigt vil vi bruge vores ret til at konflikte. Men jeg tror ikke, at det bliver aktuelt, siger Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.

Der skal fyres en masse kontorpersonale, mens SAS kræver, at piloter, stewardesser og ledere går op til 20 procent ned i løn. I første omgang er 3F'erne ikke berørt, da de efter planen ikke længere skal arbejde for det nordiske flyselskab, når SGH skal sælges. Men hvis SAS revurderer salget af SAS Ground Handling, så får 3F'erne højst sandsynligt også et krav om at spare. Og det krav vil Henrik Bay-Clausen gerne imødekomme:

- Vi er selvfølgelig solidariske med de andre ansatte i lufthavnen. Og vi vil hoppe på tungen fra Kastrup til Karise for at hjælpe SAS. 3F'erne hos SAS arbejder dog på markedsvilkår, så vi melder hus forbi på lønnen. Men kommer der en forhandling, kommer vi også til at bidrage, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik