35-årig idømmes forvaring for gidseldrama i fængsel

Den 35-årige mand tog en medfange som gidsel og truede ham til at sige, at det var frivilligt.

Den 35-årige Allan Høier Lyngse er så farlig, at dommere og nævninge i Københavns Byret tirsdag eftermiddag har dømt ham til forvaring for en gidseltagning i Politigårdens Fængsel.

Den 35-årige er dømt for - som indsat i det særligt sikrede fængsel - at have taget en ung medfange som gidsel 15. april sidste år. Samtidig truede han medfangen til at skrive under på et stykke papir med teksten: "Jeg er frivillig i det her".

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med resultatet, og at man har valgt at tilsidesætte den dømtes forklaringer om, at der var tale om aftalt spil, siger senioranklager Maria Cingari.

Retten lægger vægt på, at Allan Høier Lyngse, der har relationer til Bandidos, har en lang række domme bag sig. Med tirsdagens dom er han nu på fem år dømt fem gange for personfarlig kriminalitet.

Mens gidseltagningen stod på, afsonede han en straf på fem års fængsel for et særdeles groft hjemmerøveri, men han er også tidligere idømt årelange fængselsstraffe for blandt andet vold, trusler, afpresning og frihedsberøvelse.

I 2008 blev han straffet med fire et halvt års fængsel for at have været med til at afpresse en mand til at betale 300.000 kroner og tvinge ham til at begå to bankrøverier.

Anklageren lagde i sin procedure vægt på, at det i mentalundersøgelser af den dømte blandt andet er anført, at han ikke har psykotiske træk, men at han har "stærkt aggressive" tilbøjeligheder og ofte tænker kortsigtet.

Han er normalt begavet, men er i en vis udstrækning ligeglad med andre menneskers følelser og prioriterer sine egne behov.

Retslægerådet vurderede desuden forud for retssagen, at Allan Høier Lyngse udgør en nærliggende fare, og at han burde idømmes forvaring.

- Jeg er gået efter forvaring på baggrund af mentalundersøgelserne og efter Retslægerådets vurderinger. Og i sådanne tilfælde holder anklagemyndigheden sig nøje til de anbefalinger, siger Maria Cingari.

Dommen blev anket til landsretten på stedet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

kulde frost vinter vinterbadning

Vinterbadere sigtet for at mødes i sø

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere