34-årig frifundet for drab på kendispusher

Retten på Frederiksberg frikendte torsdag en 34-årig mand for det såkaldte kendispusher-drab.

Rentemestervej, Kbh. NV Foto: Lorry

Der var både klapsalver og glædestårer blandt tilhørerne, da en 34-årig mand torsdag formiddag blev frifundet for likvideringen af Andreas Dybdahl.

Pusheren Dybdahl blev i marts 2012 i sin lejlighed på Rentemestervej i København dræbt af skud i hovedet og brystet.

Den tiltalte er under den fem dage lange retssag blevet konfronteret med overvågningsbilleder, der viser ham nær Rentemestervej den morgen, hvor Andreas Dybdahl blev likvideret i døråbningen til sin lejlighed.

Den 34-årige har forklaret, at han blot besøgte sin daværende kæreste, som også boede i området

Anklageren har under sagen fokuseret meget på et cigaretskod, der blev fundet i opgangen, hvor Andreas Dybdahl blev skudt. Tekniske undersøgelser har vist, at tiltaltes dna var på skoddet.

Men beviserne var ifølge fire nævninger og to dommere ikke stærke nok til at få den tiltalte dømt.

- Efter en samlet vurdering af de foreliggende oplysninger finder vi, at det ikke med den til domfældelse fornødne sikkerhed er bevist, at det var tiltalte, der dræbte Andreas Dybdahl, skriver retten i kendelsen.

Det var dog ikke enighed om dommen. To nævninger og en dommer vurderede, at det var den 34-årige, der affyrede de fem dræbende skud den 6. marts sidste år.

Drabet har fået en del ekstra omtale i medierne, blandt andet fordi 36-årige Andreas Dybdahl, der tidligere var dømt for handel med kokain, havde flere bekendte i kendis- og musikmiljøet, heriblandt Jokeren, L.O.C. og Remee.

Under narkoretssagen mod erhvervskvinden Rigmor Zobel indrømmede Dybdahl i vidneskranken, at han havde solgt kokain til hende.

Den 34-årige blev også frikendt for i fællesskab med Andreas Dybdahl at have smuglet 25 kilo hash ind i landet.

Han har dog indrømmet ni mindre forhold som eksempelvis tyveri og overtrædelser af loven om euforiserende stoffer. De forhold får han dom for senere torsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik