32-årig fængslet for bankrøveri i Nordsjælland

Tidligere dømt røver er varetægtsfængslet i fire uger, mens politiet efterforsker røverier i Nordsjælland.

En 32-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet til den 11. september. Han er sigtet for røveri mod Danske Bank i Hillerød.

Den tidligere dømte røver blev anholdt tidligt torsdag morgen og fremstillet i grundlovsforhør.

Onsdag erkendte en 24-årig mand chaufførrollen i det samme røveri, men han har nægtet at sige noget om medgerningsmanden, som politiet mener er den 32-årige.

- Den 32-årige er straffet adskillige gange for røveri, og han har afsonet længere domme. Han har været prøveløsladt i et stykke tid, siger anklager Rikke Hald til Ritzau.

To personer ankom til banken i Hillerød på en knallert, hvor den ene person sprang af og gik ind i banken. Her truede han med kniv og fik udleveret kontanter, hvorefter han løb ud og kørte væk på knallerten.

Flere politipatruljer kom til stedet, hvor det lykkedes en politimand at foretage anholdelse af den 24-årige, der er kendt for lignende kriminalitet.

En politimand affyrede to varselsskud i jorden, da han skulle anholde den 24-årige, mens en medgerningsmand stak af fra politiet. Ingen blev dog ramt, og politiet har sikret sig røveriudbyttet.

I retten kom det frem, at den 24-årige havde boet omkring to uger i den 32-åriges hjem op til dagen, hvor Danske Bank blev røvet.

Da dommeren varetægtsfængslede den 32-årige, lagde han vægt på, at manden er en gammel kending. Tidligere er den varetægtsfængslede straffet for bankrøveri i Hillerød.

Nordsjællands Politi undersøger i øjeblikket, om den 32-årige er tilknyttet et røveri i Allerød, der blev begået onsdag, hvor røveren stak af på en orange cykel af mærket Centurion.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere