30.000 snyder i bus og tog

Hver eneste dag kører omkring 30.000 passagerer i København i S-tog eller bus uden billet. Det viser snydeprocenterne fra busselskabet Movia og DSB's S-tog. Det skriver Urban.

I S-togene svarer det til fire procent af passagererne, og i Movias busser anslår man, at snydeprocenten svinger mellem to og fire procent.

Selv om du skal vise din billet eller kort til buschaufføren, kan man nemlig godt snyde alligevel.

»Buschaufføren kan ikke tjekke hvert stempel på alle klippekort eller alle sms-billetter. Men buschaufførens primære opgave er også at byde velkommen i bussen, og så tager et kontrollørkorps sig af billetkontrollen,« fortæller driftsopfølgningschef i Movia John Øllegaard til Urban.

Hos DSB arbejder kontrollørerne med en ny strategi, hvor mange kontrollører står på et tog på en gang, så der er en kontrollør ved hver udgang.

»Vi fanger ikke flere snydere i alt, men vi fanger nok flere af de hardcore snydere, som ellers hopper af toget, så snart de ser en kontrollør,« fortæller Søren Krarup-Jensen fra DSB.

I busserne i Århus er snydeprocenten på nogenlunde samme niveau som den københavnske, nemlig ca. 3,5 procent.

Og her går man ellers ind bagerst i bussen og skal slet ikke vise billet til chaufføren. Men det lokker åbenbart ikke betydeligt flere til at snuppe busturen gratis.

»Det er helt op til den enkelte at købe billet. Men det betaler sig jo for det meste at vise tillid til sine medmennesker,« siger afdelingsleder for billetkontrollen i Århus John Kristensen til Urban.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere