30.000 er optaget på uddannelser i vores sendeområde

Udbuddet af studiepladser var det største nogensinde, Omkring 30.000 unge i TV 2 Lorrys sendeområde er optaget.

Klokken 00:01 i nat fik rekordmange kommende studerende besked om, hvilken uddannelse, de er blevet tilbudt plads på. 

For i år er 69.526 blevet tilbudt en studieplads - og det er flere end nogensinde før. Omkring 30.000 af pladserne ligger i vores sendeområde. 

Stor stigning

Københavns Universitet er den uddannelse med flest optagne studerende. Universitet har i år optaget flere end nogensinde før. 7.832 er blevet tilbudt studieplads her, det syv procent flere pladser i forhold til sidste år og er svarende til 11 pct. af alle optagne og Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Den største stigning i optag ses på Maskinmesterskolen København, som efter et dyk i 2019 har optaget 46 pct. flere, svarende til 53 personer.

Karakterkrav

Igen i år er det uddannelsen International Business på Copenhagen Business School, der har det højeste karakterkrav. I år kræver optag på uddannelsen et karaktergennemsnit på 11,3.

Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Gennemsnittet har tidligere ligget over karakteren 12, men i år er bonussen for at begynde hurtigt på et studie efter afslutning af en ungdomsuddannelse afskaffet og karakterkravene til de fleste af de videregående uddannelser er faldet markant. Det viser tal fra årets studieoptag.

Mangel på pædagoger og lærer

Selvom pædagoguddannelsen er den klart største med 4.955 pladser, så efterlyser rektor fra Københavns Professionshøjskole, Stefan Hermann, for en langsigtet investeringsplan fra Christiansborg, hvis velfærdsuddannelserne på professionshøjskolerne skal tiltrække flere ansøgere.

- Læreruddannelsen og pædagoguddannelsen er stadig to af vores største og mest søgte uddannelser, men der skal altså uddannes langt flere lærere og pædagoger i hovedstadsområdet de kommende år for at følge med børnetallet. Situationen er kritisk, siger Stefan Hermann.

Pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole har 628 ledige studiepladser, men læreruddannelsen har 693 ledige studiepladser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere