3.000 nye job til handymænd i København

Der er udsigt til bedre tider for københavnske håndværkere. Det skriver Avisen.dk.

PensionDanmark har nemlig netop givet tilsagn om investeringer i nybyggeri i hovedstadsområdet for to milliarder kroner. I takt med at byggerierne opføres, forventes de at give arbejde til op mod 3.000 personer i hovedstadsområdet.

Det vækker stor begejstring hos formanden for 3F's byggegruppe, Peter Hougård Nielsen.

"Det er helt fantastisk, at pensionsmidlerne for byggeriets arbejdere kan bruges til at skaffe arbejdspladser. Det her er med til at sætte gang i hjulene og skabe optimisme i samfundet," siger han til Avisen.dk.

Ifølge tal fra 3F var der i december sidste år 994 arbejdsløse bygge, jord og miljøarbejderne i København.

PensionDanmark har besluttet, at 10 procent af deres fremtidige investeringer skal være i ejendomme.

Formanden for pensionsselskabet Torben Möger Pedersen forklarer, at ejendomsinvesteringer giver langt højere afkast end for eksempel obligationer.

"Først og fremmest skal vi forvalte vores medlemmers opsparing bedst muligt. At der så er en god sideeffekt ved det, og vi kan være med til at skabe vækst i samfundet, det er jo kun ekstra godt," siger Torben Möger Pedersen til Avisen.dk.

For at sikre, at arbejdsforholdene er i orden på de mange byggepladser, har PensionDanmark skrevet ind i samtlige enterpricekontrakter, at alle arbejdere skal være ansat på danske overenskomster.

"Vi skal være helt sikker på, at der er ordnede forhold på de byggepladser, vi har med at gøre," siger Torben Möger Pedersen.

Ud over kravet om danske overenskomster forlanger PensionDanmark, at arbejdet skal tilrettelægges med maksimal fokus på arbejdssikkerhed.

Derudover er entreprenøren forpligtet til at sikre et antal lærlinge og praktikpladser på byggeprojekterne.

Pensionskassen kan ikke sikre, at samtlige 3.000 job vil besættes af danskere, men det slår ikke skår i glæden hos 3F.

"Succeskriteriet er ikke, at det kun er danskere, der arbejder i Danmark. Det vigtigste er at sikre de forhold, de arbejdes under på byggepladserne," siger Peter Hougård Nielsen.

Ifølge Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri kan man forvente, at PensionDanmarks investeringer på to milliarder kan omregnes til et års fuldtidsarbejde til 1.760 håndværksmestre og andre arbejdere i bygge og anlægsbranchen. Samtidig vil det give 1.240 fuldtidsstillinger i beslægtede brancher som for eksempel arkitekter og ingeniører i løbet af byggeperioden

Det giver anledning til begejstring i Dansk Byggeri.

"Vi er glade for al byggeaktivitet. Det gå i det hele taget skidt, så alle der foretager investeringer i branchen bliver modtaget med kyshånd," siger Andreas Fernstrøm til Avisen.dk.

I dag holder PensionDanmark rejsegilde på det første nye boligbyggeri, Horisonten II, i Ørestaden. Der er investeret cirka 170 mio. kr. i projektet, og det vil ifølge

Dansk Byggeris model give arbejde til omkring 250 personer over hele byggeperioden.

Ud over Horisonten II har PensionDanmark blandt andet investeret penge i byggeriet af Nordeas nye domicil i Ørestaden, ombygningen af to cementsiloer på Nordhavnen og opførelsen af FN Byen.

PensionDanmark planlægger i øvrigt at investere to milliarder kroner om året i eksisterende og nye ejendomme over de kommende fem år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere