28-årig mand anholdt med våben i Gladsaxe

En 28-årig mand er blevet anholdt med skydevåben og ammunition på Værebrovej i Gladsaxe, oplyser politiet.

Den skærpede patruljering på Københavns Vestegn efter skuddrabet på en 19-årig mand i Høje Gladsaxe fredag har ført til anholdelse af en 28-årig banderelateret mand på Værebrovej i Gladsaxe.

Han er sigtet for besiddelse af tre pistoler og skarp ammunition og fremstilles i grundlovsforhør mandag, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Vi fører et skærpet tilsyn med bandemiljøet i øjeblikket, og det var en del af den indsats, som førte til pågribelse af manden, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Tilsyneladende drejer sigtelsen mod manden sig "kun" om våbenbesiddelse. Det fremgår ikke, at han sættes i forbindelse med skudepisoden fredag aften på Høje Gladsaxe Torv, hvor den 19-årige blev dræbt.

Den 28-årige blev anholdt søndag klokken 13.40 i forbindelse med politiets intensiverede overvågning af bandemiljøet, der skal sætte en stopper for de seneste dages skyderier på åben gade.

- Vi har skærpet vores patruljering, efterforskning og overvågning af bandemiljøet og andre kriminelle grupperinger og vil slå hårdt ned på al kriminel aktivitet, siger Bent Isager-Nielsen.

Københavns Vestegns Politi samarbejder tæt med den særlige bandeenhed Task Force Øst, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) samt Københavns og Nordsjællands Politi for at finde ud af, om der er sammenhæng mellem skyderierne.

Københavns Vestegns Politi har indført visitationszone og skærpet patruljering i kommunerne Ballerup, Herlev og Gladsaxe.

I Nordsjælland overvejer politiet at indføre visitationszone efter skyderier i Kokkedal lørdag og i Værløse søndag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere