240 fartsyndere taget i timen

- Det er helt vildt. Bilisterne udviser total mangel på respekt på Helsingør Motorvejen, hvor der er vejarbejde mellem Hørsholm og Holte.

Der bliver kørt alt, alt for stærkt, selvom der er folk, der arbejder på at udvide vejen. Jeg synes ganske enkelt ikke, at man kan være det bekendt. Det er også deres sikkerhed, det handler om.

Sådan siger Jan Perfeldt, der er operativ leder i Nordsjællands Politis færdselsafdeling i Frederiksborg Amts Avis fredag.

I samarbejde med Vejdirektoratet har Nordsjællands Politi de seneste dage holdt på motorvejen med to fotovogne, der har »fanget« fartsyndere på stribe i både nordgående og sydgående retning ved Isterød.

Af 721 sager fører 51 også til klip i kørekortet

Godt 1300 bilister kan nu vente en bøde. Onsdag alene blev 721 bilister fotograferet for at køre for stærkt. Det skete på blot tre timer.

- Det er cirka 240 sager i timen, så vores administrative medarbejdere kommer på »overarbejde« i den kommende tid med at skrive »hilsner« ud, lyder det fra Jan Perfeldt.

Af de 721 hastighedssager fører 51 af dem også til et klip i kørekortet. Den højest målte hastighed var 127 kilometer i timen, hvor der må køres 80. Udover et klip i kørekortet giver det en bøde på 3000 kroner.

Vi er der på alle tidspunkter af døgnet, advarer politi

- Jeg er desværre ikke overrasket, for når jeg kører som privatperson, bliver jeg overhalet hele tiden. Men der er altså en grund til, at folk skal overholde hastighedsgrænserne. Og på Helsingør-motorvejen bliver der arbejdet i øjeblikket på en udvidelse til gavn for alle. Derfor vil vi holde på motorvejen med jævne mellemrum, så vi kan få hastigheden ned.

Vi vil primært fokusere på at holde der, mens vejfolkene er på arbejde, men vi vil også være der på andre tidspunkter af døgnet, advarer Jan Perfeldt i Frederiksborg Amts Avis.

Han oplyser, at der på Helsingør-motorvejen er elektroniske hastighedsskilte, der hele fortæller bilisterne, hvor meget de må køre. I nogle perioder er det 50 kilometer i timen, mens det i andre er 80 kilometer i timen.

- Skiltene er meget tydelige, så bilisterne kan ikke være i tvivl. Derudover kan jeg oplyse, at der står gule skilte på motorvejen, der advarer om hastighedskontrol, siger den operative leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere