21 cykelprojekter i Lorryland får gavn af millionmidler fra cykelpulje

26,3 millioner udbetales til forbedring af cykelparkering i forbindelse med kollektiv trafik. Se listen med alle de godkendte projekter nede i artiklen.

Det skal være nemmere at tage cyklen til og fra kollektiv transport. 

Derfor har regeringen og partierne bag finansloven 2020 afsat 50 millioner kroner i en pulje til at fremme cyklisme i forbindelse med kollektiv trafik.

30 cykelprojekter i hele landet har fået tilskud for i alt 26,3 millioner kroner fra puljen til finansiering af cykelparkering. 21 af disse finder man i TV 2 Lorrys sendeområde.

quote Det er vigtigt for os at give de grønne transportformer medvind

Transportminister Benny Engelbrecht (S)

Københavns Kommune står for det cykelprojekt, som får den største pose penge. Omkring 2,9 millioner kroner udmøntes til forbedret cykelparkering i landets hovedstad.

- Det er vigtigt for os at give de grønne transportformer medvind, og i den sammenhæng er det væsentligt at kunne komme nemt til og fra trafikknudepunkterne på cykel, og det er selvfølgelig nødvendigt, at der er parkeringspladser til cyklerne. Midlerne fra cykelpuljen vil være med til at etablere cykelparkeringspladser ved flere trafikknudepunkter, siger transportminister, Benny Engelbrecht (S), i en pressemeddelelse.

Også Lyngby-Taarbæk Kommune får tilført et beløb i millionklassen. Kommunen vil forbedre cykelparkering på Letbanestationerne, og det får den 2,4 millioner kroner til at føre ud i livet. Og det skaber glæde hos Sigurd Agersnap, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

- Det er super fedt! Borgerne kan se frem til pænere cykelanlæg. Men også, at det bliver lettere og mere trygt at stille sin cykel ved letbanestationerne, siger han til TV 2 Lorry. 

Et tredje cykelprojekt, som også bliver forgyldt, er Helsingør Kommune, der modtager 1,5 millioner kroner til opgradering af cykelparkering på Espergærde station.

33 projekter har ansøgt om midler

Der var ansøgningsfrist til puljen 17. august, og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har behandlet ansøgningerne.

Styrelsen har modtaget 33 ansøgninger om i alt cirka 28,4 millioner kroner. Tre projekter lever indledningsvis ikke op til kravene for at få del i puljemidlerne, og derfor udmøntes der tilskud for i alt 26,3 millioner kroner til 30 cykelparkeringsprojekter.

De tre projekter, der ikke har levet op til kravene, får mulighed for at supplere deres ansøgningsmateriale og efterfølgende få midler fra puljen. For at få del i midlerne i puljen, er det et krav, at ansøgeren er med til at finansiere projekterne.

Det skal nu undersøges, hvorvidt de resterende midler i puljen kan overflyttes til andre cykelprojekter.

Disse cykelprojekter får penge fra Cyykelpuljen 2020