21-årig dømt for sexkrænkelser: 200 nye sigtelser

En jurastuderende er dømt for at krænke 23 piger på internettet. Nu er han mistænkt for 200 nye krænkelser.

En jurastuderende fra Værløse er mistænkt af Nordsjællands Politi for at stå bag 200 seksuelle krænkelser af mindreårige piger. Tidligere er manden dømt til ni måneders fængsel for at krænke 23 piger.

Antallet af sigtelser er steget løbende i efterforskningen, men politiet mener nu, at efterforskningen er så langt, at sagen kan afleveres til anklagemyndigheden med henblik på at få lavet et anklageskift, oplyser efterforskningsleder Kenneth Støvhase.

Manden har ifølge politiet krænket flere end 100 børn og unge piger i alderen 10 til 18 år fra juni 2010 til oktober 2013.

Dømte mødte aldrig sine ofre fysisk

Krænkelserne er sket over internettet ved såkaldt grooming, hvor voksne i chatroom på nettet kommer i kontakt med børn, som de udvikler et tillidsforhold til med henblik på at udnytte dem seksuelt.

Den 21-årige har ifølge politiet aldrig mødt sine unge ofre fysisk, men han bad dem tage tøjet af, mens computerens webcam var tændt.

Når pigerne efter kortere eller længere tids korrespondance sagde stop, truede han dem med at offentliggøre nøgenbilleder, medmindre de udførte seksuelle handlinger for ham.

Af de 200 nye sigtelser handler de 122 om blufærdighedskrænkelser.

Fik straf på 9 måneders fængsel i 2011

Manden er også sigtet for 13 forsøg på samleje med mindreårige, selvom han ikke fysisk har mødt ofrene. Det kan lade sig gøre ved at kræve bestemte ting udført over netchat, forklarer efterforskningslederen.

Videre er den jurastuderende sigtet for 32 forsøg på anden kønslig omgang end samleje med mindreårige, 32 forsøg på ulovlig tvang og besiddelse af narko.

Den sigtede fik en straf på ni måneders fængsel i 2011, hvoraf han skulle afsone de tre med det samme. Resten af straffen blev gjort betinget af, at han gennemgik et sexologisk behandlingsforløb i to år.

Han skulle også betale erstatning på 5000 eller 8000 kroner til en stor del af de piger, det gik ud over.

Den sigtede har siddet varetægtsfængslet siden 24. oktober sidste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik