21-årig afviser opfordring til CSC-hacking

For første gang i 15 måneder har en 21-årig dansk hackertiltalt mand afgivet forklaring i sag om elektronisk angreb på offentlige registre.

Et tankeeksperiment: To bekendte sidder på en bodega og planlægger - for sjov - ganske detaljeret, hvordan man kunne berøve banken henne om hjørnet.

De går hver til sit, men en måned efter slår den ene af parterne til mod banken uden den andens vidende.

Nogenlunde sådan - som den uvidende part - kan man anskue den 21-årige JKT's rolle i den store CSC-hackersag, mener han selv.

I sagen er to mænd tiltalt for at opnå adgang til et stort dataanlæg - en såkaldt mainframe - hos CSC i Valby og kopiere følsomme oplysninger fra flere offentlige registre, blandt andet CPR.

For første gang, siden JKT blev anholdt og fængslet i juni sidste år, valgte han onsdag ved Retten på Frederiksberg at forklare sig i sagen. Hidtil har han været tavs og nægtet at tale med politiet.

- Det er min forsvarer, som har rådet mig til ikke at sige noget. Han har ment, at det var den bedste strategi, lød det fra JKT ved onsdagens retsmøde.

Inden da havde han i den flere timer lange afhøring foretaget af senioranklager Maria Cingari fortalt om, hvordan han i en chat i februar 2012 med en ven drøftede muligheden for at opnå adgang til en mainframe hos CSC.

Over hvad der svarer til flere siders tekst drøftede de forskellige metoder til at opnå adgang, men ifølge JKT var det nærmest en akademisk interesse, der drev ham. Ikke en kriminel.

- Jeg havde læst, at man ikke kunne hacke mainframes. Det sagde han, at det kunne man godt, fortalte JKT.

Hans chatmakker var efter anklagemyndighedens opfattelse det svenske computergeni Gottfrid Svartholm Warg, som også er tiltalt i sagen.

Chatten har været gemt på Wargs computer, men Warg hævder, at computeren er blevet fjernstyret og nægter sig skyldig.

Wargs computer blev brugt til selve angrebet, som blev iværksat et par måneder efter chatten. Igen under fjernstyring, hævder Warg.

Også JKT nægter sig skyldig i sagen. Tiltalen går nemlig på, at han skulle have opfordret Warg til at hacke CSC's mainframe, men det er chatten ifølge JKT ikke et udtryk for.

Der ventes dom 31. oktober.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere