20.000 har billet til dronningens Nøddeknækker

Tivoli sætter fire ekstra forestillinger op til dronningens Nøddeknækker, der har premiere torsdag.

Foto: Lorry

Interessen for balletten "Nøddeknækkeren", som dronning Margrethe har skabt kostumer og scenografi til, er så stor, at Tivoli allerede inden premieren har besluttet at sætte fire ekstra forestillinger op.

Foreløbig har 20.000 sikret sig billet til "Nøddeknækkeren", der har premiere den 22. november og spiller frem til den 22. december i Koncertsalen i Tivoli.

Der er gennem den seneste tid blevet arbejdet benhårdt på alle de mange trin og løft, og scenen er sat med lys og stjerner.

Dansere fra internationale ensembler danser

Det er ikke kun Tivolis hidtil største balletopsætning, også Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen, står over for sin største balletopsætning nogensinde som leder af et balletkompagni. Og han glæder sig over den store interesse.

- Det er ganske overvældende og samtidig ved vi også, at det forpligter. Vi har en tro på, at vi sammen har fået skabt noget rigtig godt. Hele holdet arbejder hårdt for at skabe det smukkeste eventyr, siger Peter Bo Bendixen.

Både dansere fra internationale ensembler og dansere fra Pantomimeteatrets egen stab danser eventyret i Tivoli.

"Nøddeknækkeren" udspiller sig juleaften i 1870'erne et sted i København.

Her har Claras familie inviteret gæster, og Clara er fuld af forventninger til, hvad aftenen skal bringe. Blandt gæsterne er digteren H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør, Bernhard Olsen. Alle har gaver med til Clara.

Efter en begivenhedsrig aften falder Clara i søvn og tager dagens mange indtryk med til verdens bedste Drømmeland: Tivoli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?