200 ledige forsvandt i it-system

I løbet af et halvt år forsvandt 200 ledige fra Hillerød Kommune ud af systemet på grund af fejl i overgangen til et nyt it-system. Fejlen er rettet, men sektionsleder kan ikke garantere, at der ikke er andre fejl i systemet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Som ledig kan man føle sig hægtet af systemet, men følelsen blev meget konkret for cirka 200 ledige i Hillerød Kommune. I forbindelsen med overgangen til et nyt it-system forsvandt i alt 200 ledige i det gamle system, indtil fejlen blev opdaget for omkring en måned siden.
- Af en eller anden grund er de ikke blevet overflyttet til vores system, hvilket er meget, meget uheldigt, siger sektionsleder i Jobcenter Hillerød Niels Rasmussen.
Ifølge ham overgik jobcentret i november til en privat it-udbyder, da det statslige it-system blev nedlagt. Efterfølgende har det så alligevel været muligt for omkring 200 ledige at melde sig ledig på det gamle system frem til for nylig. Fejlen blev ifølge Niels Rasmussen opdaget, da man i jobcentret undrede sig over dårligere tal end forventet, når det handler om at holde samtaler med de ledige til tiden. Alle sagerne er nu behandlet, og ifølge Niels Rasmussen drejede det sig efter endt sagsbehandling om 40 personer, der manglede aktivering, og 70, der skulle have haft samtaler med en af jobcentrets medarbejdere om deres videre forløb. Alligevel vil sektionslederen ikke garantere, at der ikke kan vise sig andre problemer med systemet.
- Vi kan ikke være 100 procent sikre på, at der ikke er andre steder, for vi troede jo ikke, at det kunne ske i det her system, men det er vi ved at analysere, siger Niels Rasmussen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere