20 fiskerhytter blev vandaliseret af indbrudstyve

Et ualmindeligt voldsomt og ødelæggende indbrudstogt gik natten til tirsdag gennem 20 fiskerhytter såvel som Strandjægernes og Fiskeklubbens lokaler og køkkener på Helsingør Nordhavn, skriver Helsingør Dagblad.

Lejerene af de hærgede lokaler fandt tirsdag morgen det meste af området afspærret med polititape, for patruljer havde nemlig allerede været nede på Nordhavnen i løbet af natten, efter at beboere i det overforliggende aktivitetscenter Hamlet var blevet vækket af støjen fra gerningsmændenes hærgen.

Men det eneste, betjentene fandt, var de ødelagte døre til skurene, opbrudte pengebokse, smadrede vinduer, gennemtrængte vægge og ødelagte fælleskøkkener.

- Bortset fra mit Ambassadeur-fiskehjul i guld til omkring 8.000 kroner er de kun gået efter penge, og i vores fælleshytte fandt de så vores opsparing til sommerfesten i en pengekasse, som de havde brækket op.

Øl og spiritus ikke stjålet

Der lå omtrent 3.000 kroner, og de er væk, siger en af de ramte fritidsfiskere, Lars Skovsgaard mens han med et vantro blik tager skaderne på de mange fiskerhytter i nærmere øjesyn.

- Der stod også otte-ni rammer øl og spiritus inde i hytten, men dem har de ikke rørt, konstaterer han.

Men et Franz Jäger-pengeskab er, måske ikke så underligt, også gået ram forbi og det samme er udstyr og fiskegrej for mange tusinde kroner i de enkelte hytter.

Politiet har sikret sig spor

Døren til Skovsgaard og kammeraternes fælleshytte var brudt op med stor kraft og brutalitet antageligt med et meget kraftigt koben, og inde i Strandjægernes klublokaler ser det ud om om der var har været en hel hær af vandaler på spil.

Nogle af hyttelejerne funderer over, om det kan være nogle af deltagerne i en støjende nattefest lidt fra området, der har været på spil.

Det er bliver dog kun ved spekulationerne. Politiet har sikret spor fra indbruddet, men i går var der ingen melding om, at der skulle være konkrete mistænkte i søgelyset.

Foran skurene ved siden af en grøn regnvandstønde fyldt til randen med tomme øl- og sodavandsdåser sidder Jørgen Vang tilbage med en Tuborg og en Boonekamp og ryster på hovedet over det uventede overgreb mod hans og hans kammeraters fristed.

- Nu drikker jeg mig i hegnet. Hvad kan man ellers gøre? spørger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere