19 personer kræves fængslet for produktion af joints

Foreløbig kræver politiet 19 af i alt 32 anholdte varetægtsfængslet for at producere joints til Pusherstreet.

Pusherstreet, arkivfoto Foto: TV2/Lorry

19 personer vil torsdag blive krævet varetægtsfængslet efter Københavns Politis storstilede aktion, hvor 32 blev anholdt i forbindelse med optrævlingen af en organiseret produktion af joints med hash til Pusherstreet på Christiania.

De sigtes for handel med narkotika. Sagerne mod dem spænder fra produktion af joints af 6-8 kilo hash, til produktion af joints af op til 175 kilo.

- Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organiseret produktion af joints rundt omkring i Københavns-området, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet hos Københavns Politi.

Produktion på 270.000 joints

Politiet mener, at der er tale om en produktion på ikke under 270.000 joints, som fortrinsvis skulle sælges i Pusherstreet på Christiania.

Politiet fandt under aktionen onsdag en hel del færdige joints samt diverse udstyr fra produktionen. Det var blandt andet tomme rør og papir til fremstillingen, støvmasker, gryder til opvarmning af hash og diverse kværne.

Desuden blev der fundet et meget stort beløb i kontanter. Politiet har endnu ikke talt sedlerne, men oplyser, at der er "flere kilogram" pengesedler. Pengene vil blive talt i banken senere torsdag.

Københavns Politi vil bede retten om at lukke dørene, når de foreløbig 19 skal fremstilles. Grundlovsforhørene finder sted i Københavns Byret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik