1,9 mia. kroner på vej til kultur og idræt

En saltvandsindsprøjtning af de helt store kan være på vej til det københavnske kultur- og fritidsliv. I hvert fald hvis man skal tro et enigt Kultur- og Fritidsudvalg, der netop har godkendt et høringssvar til Kommuneplan 2009, skriver Berlingske Tidende.

I høringssvaret lægger udvalget op til, at der skal bruges op mod 1,9 milliard kroner frem til 2020 på nye, moderne kultur- og idrætstilbud. Den store investering skal ses i lyset af, at der i samme periode kommer 50.000 flere københavnere. Derudover er der gennem de sidste ti år allerede kommet 27.000 flere københavnere, uden at udbuddet af kultur- og fritidstilbud ifølge forvaltningen er fulgt med.
- Vi er nødt til at investere så mange penge, hvis vi vil op i kulturens superliga, og det synes jeg, København fortjener at være,« siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V). Inden københavnerne kan begynde at glæde sig til at boltre sig i de mange nye faciliteter, skal pengene først bevilges af Økonomiudvalget.
- Det er en realistisk plan, så jeg kan ikke se, hvorfor de andre partier ikke skulle kunne bakke op. Vi er nødt til at gå i gang nu, og finansieringen spredes over ti år. Nu må de andre partier vågne op, mener Pia Allerslev.
Det er særligt de nye byområder i Nordhavn og Ørestad, der tilgodeses i investeringsplanen, fordi de i øjeblikket ikke kan tilbyde indbyggerne tidssvarende kulturfaciliteter.
- Vi skal honorere de bydele, hvor befolkningstallet eksploderer. Ellers bliver det hurtigt mindre attraktivt at bo i disse bydele, og så stopper Københavns udvikling. Med et varieret udbud af kultur- og fritidsmuligheder stiger københavnernes tilfredshed med byen, siger Pia Allerslev.
Ifølge kultur- og fritidsborgmesteren er det Socialdemokraternes skyld, at det er nødvendigt med en investeringsplan, der løber op i næsten to milliarder kroner.
- I alt for mange år er der slet ikke blevet gjort nok for kultur- og fritidsområdet. Det er en fadæse af Socialdemokraterne, som jeg håber, vi nu kan få rettet op på, siger Pia Allerslev.
Borgerrepræsentationen har tidligere vedtaget en genopretningsplan, der skal sikre, at de københavnske idrætsfaciliteter kommer på niveau med de danske byer, hovedstaden sammenligner sig med. Den plan skal naturligvis fortsætte, mener Pia Allerslev. Også Socialdemokraternes medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Simon Strange, er tilfreds med, at der nu er sat tal på behovet for investeringer på kultur- og fritidsområdet.
- Det viser, at kulturen bliver prioriteret på lige fod med andre områder i kommunen. Hvordan vi så får finansieret investeringsplanen, må vi kigge på, siger Simon Strange. Han mener dog, at Pia Allerslev skyder forbi med kritikken af Socialdemokraterne.
- Det er et fælles ansvar, at vi har ordentlige faciliteter i København. Venstre har haft borgmesterposten på dette område i mange år, men det kræver jo, at man er villig til at kæmpe for sine områder og forslag, hvis man vil have dem gennemført. Det har Venstre åbenbart ikke været, siger Simon Strange.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere