19-årig sigtet for drabsforsøg på teknisk skole

Politiet vil have en 19-årig mand varetægtsfængslet for drabsforsøg på elev på teknisk skole i København.

Københavns Politi sigter en 19-årig mand for drabsforsøg på en 22-årig elev på Københavns Tekniske Skole mandag morgen.

Politiet vil formentlig kræve den 19-årige varetægtsfængslet for knivoverfaldet, mens en anden 19-årig anholdt forventes løsladt.

- Den ene 19-årige bliver formentlig fremstillet tirsdag i Dommervagten, sigtet for forsøg på manddrab, men det vil den videre efterforskning gøre klart, siger den centrale efterforskningsleder Kristian Aaskov til Ritzau.

- Vi mener ikke, at den anden 19-årige har den store del i sagen, men det skal afdækkes fuldstændig, inden han bliver løsladt, fortæller han.

Lidt før klokken otte overfaldt tre eller fire maskerede gerningsmænd iført sort tøj den 22-årige elev på den tekniske skole. Offeret blev stukket med seks stik på kroppen og kørt på Rigshospitalets Traumecenter. Han er dog uden for livsfare.

Indtil videre regner politiet med, at overfaldet er banderelateret, og sagen forventes at overgå til afdelingen for organiseret kriminalitet.

- Den forurettede har ikke kunnet komme med et motiv eller nogen, som han skulle have et udestående med. Men fremgangsmåden tyder på, at det er banderelateret, og det kan nogle af persongrupperne også tyde på, forklarer Kristian Aaskov.

Politiet har en del tekniske spor, som de skal følge op på - heriblandt tre biler, som formodes brugt til overfaldet. Samtidig skal forklaringer fra vidner kædes sammen for at slå fast, hvad der skete på skolen, og finde frem til gerningsmændene på fri fod.

- Der er tre til fire gerningsmænd, så der kan være alt mellem to og tre gerningsmænd på fri fod, siger efterforskningslederen.

Københavns Tekniske Skole tilbyder nu krisehjælp til de elever, der overværede overfaldet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere