188 job er i fare i Roskilde

150 millioner kroner blev der sparet i Roskilde Kommune på budgettet for i år, men der er behov for yderligere nedskæringer. Næste år skal der findes besparelser på mindst 90 millioner kroner. Det kan føre til, at kommunen nedlægger 188 fuldtidsstillinger, skriver DAGBLADET Roskilde.

 Jobbene, der risikerer at forsvinde, findes ikke mindst på skole- og børneområdet hvor der opereres med nednormeringer, sommerlukninger af institutioner og generelle rammebesparelser. På stribevis af områder i hele kommunen kan man desuden se frem til øget brugerbetaling, mindre tilskud og serviceforringelser.
      - Det vil ramme forskelligt, fordi vi også prøver at være socialt ansvarlige, men det er klart, at nogle ting også vil være klokkeklare effektiviseringer, der vil kunne mærkes. Det bliver hårdt, siger borgmester Joy Mogensen (S) til DAGBLADET Roskilde.
      Socialdemokraternes primære samarbejdspartner i byrådet, SF, er med på, at der skal spares voldsomt.
      - Vi gambler for højt, hvis vi sætter en mindre ramme for budgetforbedringer end 90 mio. kr. Det bliver barskt, men det er den situation, vi må håndtere. Vi skal turde træffe de nødvendige beslutninger, også selv om de ikke er populære, siger Henrik Stougaard (SF).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere