1750 badebolde skaber glæde og får indlagte børn op af sengen i en svær tid

01:18

I denne uge er 1750 badebolde på vej til indlagte børn på Rigshospitalet-, Hvidovre- og Herlev hospital. Det er Legeheltene, der står bag badeboldmissionen, og som til daglig arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark.

- Det har været ekstra svært at være indlagt den eneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue som følge af hygiejneregler for COVID-19. Så formålet med initiativet er at aktivere børnene og få dem ud af sengen og ud at røre sig, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Hvert hospital modtager en pakke med stribede badebolde samt et specialudviklet hæfte med et spil, hvor hele 75 gode idéer til, hvordan man kan bruge en badebold, er præsenteret.

- Vi ved, hvor afgørende det er for de indlagte børns trivsel, at de fortsat kommer op af sengen og leger. Derfor har vi skabt Legeheltenes store Badeboldmission, som er et skræddersyet materiale udviklet på baggrund af en flot donation fra Liljeborgfonden, siger Henriette Madsen.

I alt er 6500 badebolde på vej til indlagte børn i hele landet over de kommende måneder.