17-årig frifundet for Nørrebro-drabsforsøg

Overfald på jyske koncertgængere, der blev forvekslet med rockere, var ikke drabsforsøg, fastslår byret.

Det var ikke forsøg på manddrab, da en gruppe på 10-12 personer i maj overfaldt en bil med fire jyske koncertgængere på Griffenfeldtsgade på Nørrebro i København.

Det fastslår Københavns Byret i en kendelse onsdag, hvor en 17-årig dreng som den eneste er tiltalt i sagen. Drengen er dog blevet dømt for grov vold.

Overfaldet på jyderne skete, angiveligt fordi gruppen af gerningsmænd troede, at jyderne hørte til rockerhåndlangergruppen AK81, som sammen med Hells Angels er i konflikt med blandt andet bandemiljøet omkring Blågårds Plads.

Ikke banderelateret overfald i juridisk forstand

Københavns Byret fastslår dog, at overfaldet i juridisk forstand ikke kan ses som banderelateret. For selv om overfaldsmændene troede, at jyderne var rockere, så er det ifølge retten ikke bevist, at overfaldsmændene har banderelationer.

Ved overfaldet blev en af jyderne stukket med en kniv. Han fik to stik i brystet og et i ryggen, men overlevede uden at være i livsfare.

Den 17-årige ZB var på gerningsstedet og er blevet set med en kniv. Det er bevist, mener retten. Men det er ikke bevist, at det var den kniv, der blev brugt til at stikke med, og slet ikke at det var den 17-årige, som førte kniven.

17-årige bør dømmes for grov vold

Retten mener dog, at den 17-årige har haft en sådan rolle i overfaldet, at han skal dømmes for grov vold.

Jyderne skulle egentlig have været til koncert et andet sted i København, men havde forvildet sig ind i området omkring Folkets Park. Kvarteret er præget af flere blinde veje.

Folkets Park er kendt som et centrum for hashhandel på Nørrebro. De ulovlige aktiviteter på stedet er kontrolleret af bandemiljøet omkring Blågårds Plads.

Det er en konflikt mellem rockergruppen Hells Angels og Blågårds Plads-gruppen, der er omdrejningspunkt i den bandekrig, som gennem de senere år har ulmet i hovedstaden.

Efter planen falder der dom i sagen onsdag eftermiddag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere