16 plejehjem i Lorryland ramt af besøgsforbud

Plejehjemsbeboere i København og på Frederiksberg er hårdest ramt. Der er nemlig indført besøgsforbud på fire plejehjem i hver af de to kommuner.

Mange plejehjemsbeboere må i øjeblikket affinde sig med at have et stærkt begrænset privatliv.

Siden midten af september har Styrelsen for Patientsikkerhed indført besøgsforbud på 23 plejehjem i Danmark. 16 af disse ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

Se listen med de alle berørte plejehjem længere nede i artiklen!

København og på Frederiksberg er hårdest ramt. De to kommuner har hver især fire plejehjem, hvor der er besøgsforbud.

- Et besøgsforbud er et alvorligt indgreb i privatlivet, som både de ældre og deres pårørende bliver påvirket af, har Anette Lykke Petri, overlæge og konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, tidligere udtalt en pressemeddelelse.

- Derfor skal det kun benyttes, når det er absolut nødvendigt. Det er vi i Styrelsen for Patientsikkerhed meget opmærksomme på.

Hvis der på et plejecenter er registreret et udbrud med én eller flere smittede, kan det være nødvendigt at udstede et besøgsforbud for at inddæmme smitten og beskytte beboerne eller patienterne.

Enkelte undtagelser

Hvis der er udstedt et besøgsforbud, må der som udgangspunkt ikke være besøg. Der er dog enkelte undtagelser: Den nærmeste pårørende må fortsat gerne komme på besøg, ligesom der må komme besøg i kritiske situationer - for eksempel hvis beboeren er døende.

Desuden kan der stadig leveres serviceydelser på stedet, for eksempel må en fodterapeut, der skal foretage en nødvendig behandling, gerne komme ind på plejehjemmet.

Et udbrud af coronavirus defineres af styrelsen sådan, at der er mindst ét tilfælde af coronasmitte blandt enten beboere, ansatte eller begge dele.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der afgør, om der indføres besøgsforbud på danske plejehjem. Det er herefter den enkelte kommunes ansvar at implementere besøgsforbuddet, så det lever op til styrelsens påbud.

Disse 16 plejehjem i hovedstadsområdet har besøgsforbud

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Borgmester, Hørsholm Kommune, Morten Slotved (Kons)

playBorgmester: "Vi er klar til genåbning"

20210205-103658-L-1920x1280we

Smitten i København bekymrer professor - kan ende med ny nedlukning

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Brøndby har før høj coronasmitte.

playBrøndby ophæver lokale restriktioner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere