16 mænd nægter organiseret hashsalg på Christiania

Alle 16 tiltalte mænd i en af de store Christianiasager nægter sig skyldige i organiseret hashsalg i fristaden

Fire mænd erkender et mindre hashsalg på Christiania, men alle 16 mænd på anklagebænken nægter et stort og organiseret hashsalg, efter at senioranklager Laura Birch havde læst anklagerne mod mændene højt ved Retten på Frederiksberg mandag.

De 16 tiltalte mænd i den såkaldte sag tre i et større Christiania-kompleks sidder på fire rækker med fire tiltalte plus forsvarsadvokater ved deres side på hver række. Tilhørerpladserne er også godt fyldt op, og seks betjente er tilstede.

Københavns Byret har lånt lokaler ved Retten på Frederiksberg, da to andre store sager om hashsalg på Christiania også begynder mandag.

En 49-årig mand, som er blandt de 16 tiltalte i sag tre, er tidligere dømt for hashsalg på Christiania. Han er tiltalt for salg af 479 kilo hash i en bod på Christiania, som politiet har døbt 1b. De 479 er det største kvantum i sag tre.

I anklageskriftet er den 49-årige mand den eneste af de 16 tiltalte, der betegnes som "overordnet leder".

I mange af boderne er der ifølge anklageskriftet solgt mindst et kilo hash om dagen. Flere af de tiltalte er også anklaget for at sælge på såkaldte "aktionsdage", hvor pusherne tilsyneladende var enige om kun at holde ganske få boder åbne.

Aktionsdagene viser ifølge politiet, at hashhandlen har været organiseret. Sagen mod de 16 mænd er blot en enkelt ud af seks sager med sammenlagt 77 tiltalte, som ifølge anklagemyndigheden skal ses som én samlet sag.

I alt kan udgifterne til forsvarsadvokater, ifølge Ritzaus beregninger, løbe op i omkring 45 millioner kroner for de seks sager.

Salget er ifølge anklagemyndigheden sket i flere forskellige perioder fra 2012 og frem til 13. marts 2014, hvor politiet slog til i aktion "Nordlys".

Aktionen er den største aktion nogensinde mod organiseret kriminalitet på Christiania.

Politiet beslaglagde blandt andet hash og skunk for omkring 12,8 millioner kroner og joints for cirka en million kroner.

Efterforskningen op til politiaktionen blev udført i samarbejde mellem Københavns Politis Task Force Pusherstreet, politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere