16-årig skal på sikret institution for Khader-trusler

En 16-årig pige får forlænget en straf, hun allerede har fået, med seks måneder for at have truet Khader.

Over to dage i slutningen af august i år sendte en 16-årig pige flere Facebook-beskeder til den tidligere folketingspolitiker Naser Khader og andre personer, hvor der blandt andet stod, at der er "en kugle til dig og en kugle til din datter".

Konsekvenserne bliver seks måneder i en ungdomsinstitution i tillæg til en tidligere dom, siger dommer Lena Falk i Københavns Byret, hvor pigen fredag har været stillet for retten.

Den 16-årige M er tiltalt for hele 11 forhold, som omfatter dødstrusler mod og afpresning af Naser Khader i forbindelse med, at Khader og hans datter over for politiet og i retten skal afgive forklaring om et overfald på datteren.

M tilstod fredag alle 11 forhold, selvom hun i grundlovsforhøret 28. august nægtede sig skyldig.

I en af beskederne afpressede pigen politikeren for 10.000 kroner i dummebøde, "ellers finder jeg din datter", stod der. Hun har dog ikke modtaget pengene, siger hun.

26. august skrev pigen ifølge anklageskriftet til Khader, at hun skærer halsen over "på dig og din datter, næste gang vi bliver meldt!!"

Pigen er desuden dømt for at have truet en anden pige med at slå tænderne ud på hendes mor og med at begå hjemmerøveri, hvis ikke hun fortalte M, hvor Naser Khaders datter opholdt sig.

Hverken Naser Khader eller nogle af de andre personer, som var blevet truet, mødte op i retten, og da det var en ren tilståelsessag, blev alle vidner aflyst.

M har allerede en ungdomssanktion på to år for blandt andet røveri, vidnetrusler og vold. Med den nye dom fredag lægges der seks måneder oven i den gamle dom fra Retten i Glostrup.

De første seks måneder skal afsones på en sikret institution, og så bliver hun overflyttet til en åben institution, hvor hun skal "udsluses" over to år.

- Du kommer ind i et struktureret forløb, hvor du får hjælp til at bryde det mønster, du er inde i, siger dommer Lena Falk til den 16-årige i retten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere