15-årig trodser haneforbud

Selv om byrådet har besluttet, at det fra 1. april er forbudt at holde haner i byzone i Roskilde Kommune, så har den 15-årige fjerkræ-entusiast Andreas Petersen ikke tænkt sig at rette sig efter politikerne, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg har ikke tænkt mig at slagte min hane, bare fordi der er blevet klaget over en hane et helt andet sted i byen, slår Andreas Petersen fast.
Han holder silkehøns og har én hane i hønsegården i Svogerslev, men selv efter et par uger med hønsehold havde naboerne ikke lagt mærke til, at der var flyttet en hane ind i kvarteret. Det måtte Andreas selv fortælle de nærmestboende. Nu har han haft hønsene i over et år, og han giver ikke frivilligt afkald på dem, og navnlig ikke hanen Plet.
- Han blev klækket i hånden på mig. Jeg har selv opfostret ham fra helt lille kylling, og han er helt håndtam, så ham slagter jeg ikke!, siger Andreas Petersen.
I stedet for at acceptere byrådets beslutning er han gået til kamp for at få den ændret. Han har skrevet til Dyrenes Beskyttelse , som han er medlem af, for at få organisationen til at tage sagen op. Han kalder det latterligt, at byrådet beslutter at forbyde samtlige haner i byzone, uanset om der er blevet klaget over dem eller ej.
Det kontroversielle haneforbud blev vedtaget på byrådet i sidste uge, angiveligt på baggrund af henvendelser fra borgere direkte til politikere. De samme politikere havde tidligere vedtaget regler, der tillod haner i byzone under visse restriktioner.
Disse regler trådte i kraft så sent som 1. december.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere