149 ansatte fik fyresedlen i Køge Kommune

Præcist 149 medarbejdere i Køge Kommune fik her til formiddag overbragt det kedelige budskab, at de er blevet indstillet til afskedigelse som konsekvens af Køge Kommunes besparelser for knapt 120 millioner kroner næste år, skriver DAGBLADET Køge.

Størstedelen af de berørte medarbejdere kommer fra børne- og ungeområdet - primært SFO'er og daginstitutioner - mens de øvrige fordeler sig bredt i organisationen.

Tallet for antallet af afskedigelser blev oplyst af Køge Kommune i en pressemeddelelse, der blev sendt ud ved middagstid i dag. Her bliver det ligeledes forklaret, at de149 opsigelsesvarsler svarer til cirka 135 årsværk, og at Køge Kommune dermed taget en stor del af de nødvendige personalereduktioner i budget 2011. Forude venter dog fortsat ukendte besparelser på blandt andet biblioteksområdet.

- Vi regner fortsat med at skulle nedlægge omkring 250 årsværk i alt, hvoraf de cirka 50-55 er i administrationen på Rådhuset. I praksis vil antallet af afskedigelser dog være markant lavere. Det skyldes, at vi har haft en lang proces, hvor vi kunnet arbejde med frivillige fratrædelsesaftaler og et fleksibelt ansættelsesstop, så en del ledige stillinger ikke er blevet genbesat, siger kommunaldirektør Peter Frost i forbindelse med dagens afskedigelsesrunde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere