14 kirker lukkes i København

14 kirker i København skal lukkes, hvis det går, som biskop Peter Skov-Jakobsen foreslår i sin indstilling til kirkeminister Manu Sareen.

Arkiv foto Foto: Lorry

Det drejer sig blandt andet om Samuels Kirke og Blågårds Kirke, som snart bliver sat til salg.

Og det er der en god grund til:

-Ved de kirker som vi her indstiller, der har folket faktisk allerede stemt med deres fødder. Det vil sige, de kommer der ikke. Der er få gudstjenestedeltagere, og der er få kirkelige handlinger, og derfor er det rimeligt, at det er de kirker, der bliver indstillet, siger Peter Skov-Jakobsen til DR København.

Der har længe været slagsmål om, hvilke kirker der skal lukke, og Peter Skov-Jakobsen kan da også godt forstå, hvis folk er kede af at skulle af med sin kirke.

Han mener dog, at lukningerne er nødvendige, hvis man skal sikre, kirken skal overleve i København.

-Det handler faktisk om, at vi meget gerne vil sikre, at der er kirker i København, også om halvtreds år, og derfor er det altså nødvendigt, at vi nu går ind og tager de her beslutninger, siger Peter Skov-Jakobsen til DR København.

Kirkeminister Manu Sareen har ikke givet sin endelige godkendelse af de foreslåede lukninger.

Følgende kirker står til lukning:

Ansgarskirken, Tagensbo Kirke, Samuels Kirke, Blågårds Kirke, Gethsemane Kirke, Absalons Kirke, Bavnehøj Kirke, Utterslev Kirke, Ålholm Kirke, Solbjerg Kirke, Sct. Lukas Kirke, Sankt Andreas Kirke, Sankt Pauls Kirke, Fredens Kirke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik