13.000 kan godt tage fejl: Almedin udvises

Almedin Fejzic fra Frederiksværk er blevet udvist trods ihærdige protester.

I næste uge slutter tre et halvt års liv i Danmark for bosniske Almedin Fejzic.

Tirsdag fik den 18-årige gymnasieelev fra Frederiksværk således den besked, han længe har frygtet: Du skal udvises.

- Det er om én uge. Jeg kan ikke nå at sige farvel til alle mine venner, for der er så mange, og jeg skal også pakke og lave lektier. Alle mine venner og min fremtid er her, og der er ingen, der venter på mig tilbage i Bosnien. Jeg har det virkelig dårligt, siger Almedin Fejzic til TV 2 Lorry.

Udvisningen sker, efter at Almedins kammerater på Frederiksværk Gymnasium har kæmpet indædt for deres bosniske klassekammerat. Den 23. september afleverede de knap 13.000 underskrifter mod en udvisning til integrationsminister Inger Støjberg, Venstre.

- Det er skuffende. Han er så godt integreret. Han går i skole og har drømme om at blive læge, og så får han pludselig at vide: Du skal være ude på tirsdag, siger klassekammerat Kevin Lundgren Frederiksen til TV 2 Lorry.

På sociale medier har flere personligheder det seneste døgn undret sig over, at Almedin Fejzic bliver udvist, mens Østre Landsret netop har afgjort, at den kriminelle Gimi Levakovic ikke skal udvises.

Popsangeren Lucas Graham skriver fx følgende på Instagram: 'Gæt hvem der bliver udvist om en uge? Er det mon gymnasieeleven Almedin på 18 år? Er det kun mig der synes, at Dybbøl Mølle maler helt af helvedes til?

Samme kobling laver Fredensborg-politiker Kristian Heegaard på Twitter: 'Her er en kriminel og en ikke-kriminel. Gæt hvem der udvises om seks dage. Suk.'

Almedin Fejzic og familien fra Bosnien har fået afslag på deres ansøgning om humanitært ophold, som de havde søgt på grund af farens sygdom: Han er skizofren og kan ikke få den rette behandling i hjemlandet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til udvisningen fra integrationsminister Inger Støjberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere