1,3 mio. kr. for at passe sit eget barn

I Gentofte Kommune får en forælder udbetalt 1.350.060 kroner om året fra kommunen for at passe sit eget handicappede barn i hjemmet. Også tre andre forældre i kommunen får over en mio. kr. om året for at passe deres børn derhjemme. De i alt 40 forældre i Gentofte, som passer deres børn derhjemme, får i gennemsnit 535.680 kroner årligt for det, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udbetalingerne finder sted efter reglerne om tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der vælger at passe deres handicappede børn hjemme. Ifølge reglerne skal en forælder have udbetalt den sum, som han eller hun fik i løn på sin arbejdsplads, inden man valgte at gå hjemme og passe barnet.
Den tabte arbejdsfortjeneste til forældre til børn med handicap er netop nu centrum for en ophedet debat. Regeringen vil i forbindelse med sin genopretningsplan lægge et loft på godt 19.300 kroner om måneden - ca. 231.000 kroner om året - over, hvor meget en forælder kan få udbetalt i tabt arbejdsfortjeneste.

»Vi må se i øjnene, at samfundet i dag ikke har råd til en ordning uden loft,« siger socialminister Benedikte Kiær (K) til Jyllands-Posten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere