13-årig anholdt for hjemmerøveri i Solrød

En dreng på blot 13 år og en ung mand på 17, begge fra Roskildes opland, blev i går eftermiddag anholdt for et hjemmerøveri i Solrød. Det skriver DAGBLADET Køge.

Hjemmerøveriet fandt sted den 11. oktober omkring klokken 2.30 om natten, hvor et ægtepar fra Traneholmvej i Solrød blev truet til at udlevere nøglerne til parrets sølvgrå Toyota Auris varebil. Fire unge deltog i hjemmerøveriet, og de to sidste, der endnu ikke er anholdt, er sandsynligvis to unge kvinder.

- Det er meget usædvanligt, at en 13 år gammel dreng begår et hjemmerøveri. Jeg kan faktisk ikke erindre, at jeg har set det før, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Jan Lauritzen.

Midt- og Vestsjællands Politi vil ikke komme ind på, hvad der førte til de to drenge fra Roskildes opland. Men der bliver fortsat arbejdet på at finde, de sidste to hjemmerøvere.

Den 13-årige er under den kriminelle lavalder. Han blev derfor løsladt efter afhøringen, og de sociale myndigheder blev underrettet i sagen. Den 17-årige sidder fortsat anholdt. Politiets juristvagt vil nu afgøre, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik