12 dømt for fodboldvold i Parken

Fem fodboldbøller har fået ubetingede fængselsstraffe for ballade under den seneste kamp mellem FCK og Brøndby i Parken i september.

Københavns Byret har indtil videre afgjort 13 sager om ballade og uro før og under den seneste kamp mellem FC København og Brøndby i Parken i september.
Fem af sagerne er endt med ubetinget fængsel med straffe fra 40 dage og op til fem måneder bag tremmer.
Københavns Politi har forsøgt at få sagerne afgjort inden næste møde mellem de to klubber i Parken på søndag.
- Vi har ønsket at sende et kraftigt signal til eventuelle hooligans om, at den type kriminalitet bliver straffet, og at man risikerer at komme i fængsel. Vi håber, at den næste kamp forløber betydeligt mere fredeligt, siger anklager Søren Harbo fra Københavns Politi.
I alt 41 personer blev anholdt før og under kampen 19. september. Der blev kastet med sten og flasker i gaderne, og inde i Parken skete der hærværk for 600.000 kroner i form af blandt andet 478 ødelagte sæder og raserede toiletter.
Af de øvrige sager endte seks med betinget fængsel, én med bødestraf og én med frifindelse. Der udestår yderligere 11 sager, som ventes afgjort inden for det næste par måneder. Desuden mangler politiet at identificere 12 ballademagere ud fra videooptagelser.
- Dem har vi ikke opgivet at finde frem til, siger anklager Søren Harbo.
Alle sagerne har hidtil drejet sig om fans fra Brøndby.
De 12 dømte er nu anbragt i hooliganregistret, hvilket er en alvorlig sag for en fodboldtilhænger. De må nemlig ikke de næste to år opholde sig nærmere end 500 meter fra stadion før, under og umiddelbart efter enhver kamp i Superligaen, 1. division, 2. division samt landskampe.
Anklagemyndigheden går efter at få sat yderligere ni i karantæne, oplyser Søren Harbo.
I øvrigt ser det ud til, at der ikke kommer mange brøndbyfans til kampen på søndag. Brøndbys sikkerhedschef, Emil Bakkendorff, siger til Ekstra Bladet, at klubben indtil videre kun har solgt 150 af de 1500 billetter, som Brøndby har fået stillet til rådighed af ærkerivalerne fra FCK.
Store dele af Brøndbys fanskare er nemlig utilfredse med, at de skal aflevere fingeraftryk for at købe billet til kampen. Det system skal sikre, at kun køberen kan benytte sig af billetten og ikke give den videre til for eksempel en karantæneramt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere