12 bandemedlemmer fængslet for våbenbesiddelse

Samtlige 12 bandemedlemmer, som blev anholdt under politiaktion tirsdag, er onsdag blevet varetægtsfængslet.

Foto: TV 2 Lorry

12 mænd med tilknytning til banden Brothas and Soldiers er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i tre uger efter timelangt grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Fængslingerne sker, efter at de 12 mænd tirsdag blev anholdt under en målrettet politiaktion i Gladsaxe.

Alle 12 er sigtet for våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder.

Ifølge Ritzaus oplysninger havde de 12 bandemedlemmer planer om at overdrage to oversavede jagtgeværer og en pumpgun med ammunition til medlemmer fra Værebros Hårde Kerne, VHK, til brug i den igangværende bandekonflikt.

 

Overdragelsen af våbnene skulle ifølge politikilder være sket på Gladsaxe kirkegård tirsdag aften, men overleveringen mislykkedes, da politiet skred til anholdelse.

 

Der har siden nytår været ekstraordinært mange banderelaterede skyderier på åben gade i det storkøbenhavnske område.

Bandekonflikten har indtil videre kostet to livet, mens en 19-årig mand i øjeblikket svæver mellem liv og død, efter at han blev skudt i nakken på Nørrebro torsdag i sidste uge.

 

Midt i januar blev en anden 19-årig mand dræbt af skud i Høje Gladsaxe, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Flere andre er blevet såret.

På grund af den tilspidsede situation med den voldsomme kriminalitet i bander og i rockergrupper har rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg besluttet, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi skal have flere efterforskere.

 

Det præcise tal kendes ikke endnu. Der bliver formentlig tale om 25-30 betjente i alt, og de skal tages fra Rigspolitiet og fra tre politikredse: Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland og Sydsjælland og Lolland-Falster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik