118 ideer til et tryggere København

I februar holdt Københavns Kommune en stort anlagt integrationskonference på rådhuset. Her mødtes 300 deltagere, professionelle som frivillige, og diskuterede nye tiltag for at fremme integrationen og trygheden i hovedstaden, skriver Berlingske Tidende.

Konferencen bestod blandt andet af fire workshops: »Udsatte områder og hotspot-indsatsen«, »Udslusning fra fængslerne«, »Radikalisering og ekstremisme« og »Partnerskaber - nye veje i det kriminalpræventive arbejde«. Alle de forslag og konkrete ideer, som blev genereret på konferencen, er nu samlet i et stort idekatalog. 118 ideer blev det til.
- Det enorme idekatalog viser i sig selv, at konferencen var en succes. Ved at samle både unge, eksperter og politikere har vi samlet et væld af gode ideer, som kan forbedre trygheden i København. Det er jeg meget tilfreds med, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard (S).
- Jeg er glad for, at forslagene fra konferencen nu bliver et vigtigt dokument. Kreativiteten fra både unge, eksperter og politikere på konferencen er dermed ikke ydet forgæves, men får liv lang tid fremover. Og alt efter hvad taskforcen anbefaler, kan flere forslag blive til virkelighed allerede næste år, siger Jakob Hougaard.
Den midlertidige task force-gruppe under Økonomiforvaltningen, som de syv borgmestre og partiernes gruppeformænd i enighed nedsatte efter gadeoptøjerne i februar, har siden urolighederne været i gang med at kortlægge den kriminalpræventive indsats i hovedstaden.
- Vi har sendt idekataloget til konsulenterne, og de vil naturligvis se på det, og idekataloget vil blive taget i betragtning, siger projektleder på Sikker By-projektet og taskforce vedrørende den kriminalpræventive indsats i Københavns Kommune, Carsten Vesterager Petersen.
Han understreger, at det resultat, som konsulenterne kommer frem til, også bygger på andre analyser, men at gruppen kan bruge de konkrete ideer fra kataloget som et vigtigt indspark. Det forventes, at taskforce-gruppen i begyndelsen af juni vil fremlægge sine resultater og forslag for borgmestrene, som så skal tage stilling til, hvilke anbefalinger man vil gå videre med før næste budgetforhandlinger i august. Integrationskonferencen vil i øvrigt blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik