112 erkender fejl ved drukneulykke

Det var en fejl, at vagtcentralen 112 ikke sendte hjælp til 58-årige Ove Franch første gang, han natten til lørdag slog alarm.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Det var en fejl, at vagtcentralen 112 ikke sendte hjælp til 58-årige Ove Franch første gang, han natten til lørdag slog alarm, fordi han hørte råb om hjælp i mørket ved lystbådehavnen i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det erkender afdelingsleder Klaus Hvegholm Møller, vagtcentralen Østjyllands Politi i Århus, som Ove Franchs mobilopkald gik til klokken 01.29 og igen klokken 01.37, hvor hjælpen endelig kom, da en forkommen mand blev fundet i mørket og reddet op af vandet af den 58-årige og en lystsejler.

Ved første opkald fik Ove Franch besked på, at vagtcentralen ikke kunne sende hjælp, når han ikke kunne sige mere præcist, hvad der var sket og hvor den nødstedte person befandt sig, og at han måtte ringe igen, når han fandt vedkommende.

- Vi skulle nok have sendt hjælp første gang, han ringede, så han ikke stod alene med det, fastslår Klaus Hvegholm Møller, som vil drøfte forløbet med den pågældende medarbejder i dag for at høre hans udlægning og finde ud af, hvad vagtcentralen kan lære af det.

Ove Franch har klaget over afvisningen, fordi den har rystet hans tillid til 112.

- Det er da meget rart at vide, at man ikke har været på helt galt spor, lyder det fra redningsmanden, som ser frem til at få besvaret sit klagebrev.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik