11 unge spillede høj musik ved skole - fik bøder, da politiet dukkede op

Nordsjællands Politi har rykket ud til flere anmeldelser om forsamlinger på blandt andet skoler i den forgangne weekend. Men kun én gang måtte betjentene frem med bødeblokken.

Det blev dyrt for 11 unge mennesker at forsamle sig til en omgang høj musik ved Sophienborgskolen i Hillerød lørdag aften.

De havde givetvis indkøbt diverse forfriskninger til lejligheden - men aftenens største udskrivning indtraf sidst på den lune majaften. 

Her måtte de hver især slippe 2500 kroner i bøde for at have forbrudt sig mod forsamlingsforbuddet - grænsen er som bekendt på 10 personer. 

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

De 11 personer var alle under 18 år og havde tiltrukket sig opmærksomhed fra borgere ved blandt andet at spille høj musik fra et transportabelt musikanlæg.

Klokken 23.20 ringede en borger til politiet, og kort efter kunne et par betjente altså tælle 11 personer sammen og kvitterede med en bøde og sigtelse for at overtræde forsamlingsforbuddet. 

Flere anmeldelser

Nordsjællands Politi oplyser, at de i det hele taget fik flere anmeldelser om “forsamlinger og musik til ulempe” ved skoler og andre offentlige institutioner i Nordsjælland fredag og lørdag aften. Men det udløste altså kun bøder én gang. 

I dagtimerne har borgere henvendt sig om forsamlinger ved rekreative områder, butikker og spisesteder, oplyser chefpolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, Søren Thomassen.

- Om der reelt er flere unge end normalt, der har mødtes til fest i det offentlige rum, eller om borgerne i disse tider blot anmelder det i større grad end tidligere, kan vi kun gisne om, men vi kunne i hvert fald kunne konstatere, at vi modtog adskillige anmeldelser om forsamlinger og fest på flere skolers udendørs områder, siger Søren Thomassen.

Håber på, at positiv udvikling fortsætter

Nordsjællands Politi har tidligere meldt ud, at man ville øge antallet af patruljer, der skulle hjælpe borgere med råd og vejledning om coronavirus. Samtidig lød beskeden fra politikredsen, at vejen til bøde var kortere. 

Trods den øgede fokus, har der altså kun været behov for at udskrive bøder én gang. 

Det kan kalder Søren Thomassen for “positivt,” og han håber, at det ikke bliver nødvendigt at indføre opholdsforbud:

- Vi har hverken lyst til at uddele bøder eller indføre opholdsforbud, men det ligger klar i værktøjskassen, hvis det skulle blive nødvendigt. Vi håber dog selvfølgelig på, at alle også fremover vil overholde de fælles corona-spilleregler, siger Søren Thomassen.

Det kan blandt andet bilve tilfældet på Rungsted Havn, hvor der har været så mange mennesker, at politiet og borgmesteren i Hørsholm Kommune søndag truede med at indføre opholdsforbud. 

Det kan du læse mere om her, og herunder kan du se TV 2 Lorrys indslag fra Rungsted Havn:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

gfnfgn

Akutberedskabet opfordrer borgere i Københavns nordvestkvarter til corona-test inden genåbning

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

20070614-190907-5-1920x1284we

Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere