11 personer er blevet sigtet i Amagerbanksag

Bagmandspolitiet ser nu nærmere på den tidligere topledelse af Amagerbanken.

11 personer fra den tidligere topledelse af Amagerbanken er nu sigtet for overtrædelse af straffeloven og lov om finansiel virksomhed i forbindelse med bankens konkurs.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

- Det er vigtigt at få afklaret, om der er grundlag for at indlede strafferetslig forfølgning i anledning af Amagerbankens konkurs, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en pressemeddelelse.

- Vi har på baggrund af anmeldelser fra både Finanstilsynet og Kammeradvokaten efterforsket sagen, og vi har nu valgt at rejse sigtelser mod en række personer med tilknytning til Amagerbanken.

Statsadvokaten understreger, at sigtelserne ikke er ensbetydende med, at der er grundlag for at rejse tiltale i sagen.

- Det er vigtigt at fremhæve, at vi har valgt at rejse sigtelser af hensyn til de pågældendes retssikkerhed, så de har mulighed for at varetage deres interesser bedst muligt i den videre efterforskningsfase, siger Morten Niels Jakobsen.

- Og jeg vil gerne helt klart sige, at det ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at der i sidste ende vil vise sig et grundlag for at rejse strafferetslig tiltale for økonomisk kriminalitet. Den videre efterforskning vil afdække, om sigtelserne vil ende med en straffesag.

De tidligere topfolk er mistænkt for i 2009 og 2010 ikke at have grebet ind og forhindret, at Amagerbanken led et tab på 394 millioner kroner som følge af spekulationer i schweizerfranc.

SØIK vil i den kommende tid efterforske sagen yderligere med afhøringer af de 11 sigtede.

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen vil derfor af hensyn til den videre efterforskning ikke oplyse yderligere om, hvilke paragraffer i lovgivningen sigtelserne angår.

Han ønsker ligeledes ikke at oplyse, hvilke personer der er omfattet af sigtelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere