100 hunde efterladt i varme biler

Den seneste tids hedebølge får nu Dyrenes Beskyttelse til at fraråde, at man efterlader sin hund i bilen.

Efter en hel serie af meget varme dage - og med udsigt til masser af sol også i de kommende dage advarer  Dyrenes Beskyttelse nu mod, at man efterlader sine firbenede venner i bilen - også selv om det kun drejer sig om kort tid.

Det kan nemlig have fatale konsekvenser for hunde at blive i bilen, da de har sværere ved at komme af med varmen, end vi mennesker har, og i værste fald kan de dø af hedeslag.

Sådan lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, hvis vagtcentral sidste år registrerede hundrede sager med hunde, der var blevet efterladt i varme biler.

- Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde, siger familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen.

40-50 grader på en halv time

Han opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke. Det vil sige, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme op på faretruende 40-50 grader.

Sådan hjælper du et dyr med hedeslag

Særligt for hunde kan varmen i en parkeret bil i sommerperioden være ekstra hård at opholde sig i. Hvor mennesker kan svede varmen ud af kroppen, kan hunde for eksempel kun komme af med varmen gennem trædepuderne og munden, hvilket er svært, hvis bilen i forvejen er brandvarm.

- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, siger Jens Jokumsen.

Som kæledyrsejer er der en række forholdsregler, du ifølge Dyrenes Beskyttelse bør følge, hvis du har dit dyr med i bilen.  

Fem gode råd