Sygeplejerske: Vi udsætter psykisk syge for prikkerunde

62-årig sygeplejerske har fået nok at forholdene i psykiatrien og vælger nu at stå frem.

Psykisk syge patienter er langt fra er raske nok, når de udskrives.

Det mener den den 62-årige sygeplejerske Lene Malmstrøm,  som i 20 år arbejdet på en åben psykiatrisk afdeling i Region Hovedstaden.

Lene malmstrøm har fået nok af forholdene i psykiatrien og derfor vælger hun nu at stå frem.

Tidligere var de åbne afdelinger et sted, hvor patienter fra lukkede afdelinger blev udsluset til, indtil de var raske nok til at tage hjem.

Men sådan er det langtfra i dag på grund af nedskæringer og mangel på sengepladser, siger Lene Malmstrøm til TV 2 Lorry.

- Det er langtfra altid, at patienter fra lukket afdeling kan nå at komme forbi en åben afdeling, inden de bliver udskrevet, siger hun.

Manglen på sengepladser betyder, at man i psykiatrien, særligt op til weekender, sender ikke-færdigbehandlede patienter hjem. Denne manøvre går under navnet "rask fredag" eller "prikkerunde":

- Så er man jo nødt til at vælge dem, der nok kan klare sig bedst. Og det er jo ikke det samme, som at de er raske nok.

-  Det betyder bare, at det er dem, man tænker, vil være mindst til fare for sig selv eller andre, siger Lene Malmstrøm.

De såkaldte prikkerunder mærker de også på bocenter Lindegården. Blandt andet var den psykotiske mand,som knivdræbte en medarbejder i påsken blevet udskrevet kort tid før drabet

Inden for de sidste 5 år er der blevet begået 5 drab på psykiatriske bosteder, og Lene Malmstrøm frygter, at det sidste ikke er begået endnu:

- Når der er så få pladser til så mange, der har brug for det, så må det gå galt indimellem, sige hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik