Lindegården får to strakspåbud efter knivdrab

Arbejdstilsynet har givet det socialpsykiatriske bocenter Lindegården to strakspåbud efter drabet på en 57-årig ansat. Politiker er ikke imponeret.

Fredag aften blev en 57-årig kvindelig ansat dræbt af knivstik på det socialpsykiatriske bocenter Lindegården i Roskilde.

Nu har Arbejdstilsynet tildelt bocenteret to strakspåbud, der skal rette op på 'forhold, som strider imod arbejdsmiljølovgivningen'.

Læs også: Knivdræbt på bosted: 30-årig beboer anholdt

Det fremgår af dokumenter fra Arbejdstilsynet, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af.

Begge strakspåbud omhandler de ansattes sikkerhed, når de arbejder med psykotiske og/eller stofpåvirkede beboere.  

Lindegården skal blandt andet sikre, at de ansatte fremover ikke er alene med beboere med uforudsigelig adfærd, hvis situationen vurderes at være potentielt farlig for den ansatte.

Det socialpsykiatriske bocenter skal også bedre sikre, at de ansatte arbejder på en forsvarlig måde, så der ikke er 'betydelig fare' for vold, når det gælder arbejdet med psykotiske og/eller stofpåvirkede beboere.

De to strakspåbud kommer som en direkte konsekvens af knivdrabet i fredags. 

Det er Socialforvaltningen i Københavns Kommune, der har ansvaret for bocenteret i Roskilde, og forvaltningen har fejlet, mener Finn Rudaizky, der er medlem af Socialudvalget i København for Dansk Folkeparti.   

- De påbud, der kommer nu, er ikke noget nyt. De kom også efter Ringbo-sagen. Tilsyneladende har Socialforvaltningen ikke taget ved lære af drabet på Ringbo. Det er tragisk at se, at de samme ting nu gentager sig bare et andet sted. Jeg synes, det er meget bekymrende, siger Finn Rudaizky til TV 2 Lorry.

Han mener, at Socialforvaltningen i Københavns Kommune må påtage sig ansvaret for de fejl, der ledte til drabet i Roskilde.  

- Socialforvaltningens nye direktør er citeret for at have sagt, at der blev sikkerhedstjekket hver dag forud for drabet. Hvis man gjorde det, så har man ikke gjort det godt nok. Det er en hån overfor de medarbejdere, der skal gå på arbejde de her steder. Det er pinligt, og det er ikke godt nok, siger Finn Rudaizky.  

En 30-årig mandlig beboer på det socialpsykiatriske bosted er blevet sigtet for drabet på den 57-årige kvinde, der fredag mistede livet på Lindegården.

Siden 2012 er fire ansatte på bosteder i Danmark blevet dræbt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere