Lindegården får endnu et strakspåbud

Endnu et strakspåbud til det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde.

Arbejdstilsynet har givet Lindegården endnu et strakspåbud, fordi sikkerheden for de ansatte på det socialpsykiatriske bocenter ikke er i orden.

Strakspåbuddet går på at forebygge risikoen for vold i forbindelse med arbejdet med de uforudsigelige, stofmisbrugende beboere.

'Det er derfor fortsat Arbejdstilsynets vurdering, at de manglende muligheder for hjælp og støtte fra det psykiatriske behandlingssystem, når beboerne er svært psykotiske, hører stemmer og er påvirkede af stoffer, i høj grad øger risikoen for, at de ansatte på Bocenter Lindegården efterlades i en situation med betydelig fare', lyder det blandt andet i strakspåbuddet. 

Sundhedsstyrelsen har netop slået fast, at de af Lindegårdens beboere, der ud over svær psykisk sygdom også kæmper med stofmisbrug, slet ikke bør være på et åbent bosted. De hører i stedet til under psykiatrien i Region Sjælland.  

- Det er helt uholdbart at vores medarbejdere skal arbejde med en risiko for at blive udsat for vold. Det er jeg helt enig med Arbejdstilsynet i. Og derfor er jeg glad for, at man peger så entydigt på, at så længe disse meget syge og stofmisbrugende beboere går frit rundt, kan sikkerheden ikke komme i orden, siger Københavns socialdemokratiske socialborgmester Jesper Christensen og tilføjer:

- Og jeg er også glad for, at Arbejdstilsynet er meget klar i mæglet om, at situationen især skyldes samarbejdsvanskeligheder med Regionens Psykiatri.

Mennesker, der både har en psykisk sygdom og et misbrug, skal ikke behandles på Lindegården. 

Den 29. marts, få dage efter drabet på den 57-årige Vivi Nielsen, tildelte Arbejdstilsynet også bocenteret to strakspåbud, der skulle rette op på 'forhold, som strider imod arbejdsmiljølovgivningen'.

Begge strakspåbud omhandlede de ansattes sikkerhed, når de arbejder med psykotiske og/eller stofpåvirkede beboere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere