Lindegården-ansatte genoptager arbejdet

De ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde nedlagde arbejdet for godt en uge siden. I dag genoptager de igen arbejdet.

Personalet på det socialpsykiatriske bosted Lindegården genoptager arbejdet. Det er netop blevet vedtaget ved et fagligt møde i dag, erfarer TV 2 Lorry.

Siden onsdag den 11. maj har de ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården haft nedlagt arbejdet i protest mod de forhold, som de mener, endnu ikke er udbedret for personalet. 

Arbejdsnedlæggelsen opstod som en reaktion på drabet af Vivi Nielsen den 25. marts i år og de tre strakspåbud, som bostedet modtog i den efterfølgende perioden.

Siden den 57-årige Vivi Nielsen blev knivdræbt af en psykisk syg beboer i marts, er flere ansatte desuden blevet overfaldet af beboere.

Nu genoptager personalet på bostedet arbejdet med det samme.

- Vi har valgt at starte arbejdet igen. Lige nu - de første er allerede gået tilbage på arbejde, siger en lettet talsperson for de ansatte på Lindegården, Mia Kristina Hansen, til TV 2 Lorry.

- Vi synes, at nu har vi ligesom lagt et pres, og vi synes faktisk, at politikerne har forstået vores budskab; at der skal flere penge til det her område.

De ansatte mangler dog stadigvæk at se handling på området, men de har nu valgt at vise Københavns Kommune tillid, efter de igår vedtog en ny handleplan for Center Lindegården.

- Vi mangler stadigvæk handling, og vi holder fortsat øje med, om der også kommer til at ske noget på området. Igår  vedtog Københavns kommune en handleplan, og der har de prøvet at vise os, at der er brug for noget mere, siger Mia Kristina Hansen og fortsætter:

- Vi tænker, at det er et godt tidspunkt at vende tilbage til arbejdet - for at vise at vi har hørt, at de har lyttet.

Ifølge talspersonen skal de ansatte evaluere situationen om seks måneder for at sikre, at der sker fremgang på området.

- Det er ikke, fordi vi går tilbage på arbejde og nu er trygge. For de beboere, som vi mener er for farlige til bostedet, de er der jo stadigvæk. Vi vender tilbage for at signalere, at "vi tager jeres ord for gode varer" (Københavns Kommunes, red.), og så savner vi vores beboere og vores arbejde.

Mia Kristina Hansen glæder sig over, at problemet nu bliver taget så seriøst, at sikkerheden i psykatrien nu er blevet et emne på Christiansborgs gange.

- Det her er et problem, som er stort - og ikke et problem som Københavns Kommune kan løfte alene. Det er Danske Regioner, der også skal i spil her. Hvad kan man gøre for at få de for syge beboere til at være andre steder, end der hvor de er nu, og ikke blive udskrevet til bosteder før de er raske nok til det?
 

Personalet på Lindegården sendte torsdag eftermiddag dette brev ud til pressen.
Personalet på Lindegården sendte torsdag eftermiddag dette brev ud til pressen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere