Efter tragisk drab: Fagforening i hårdt angreb på kommune

FOA: Hvis Center Lindegården havde været en fyrværkerifabrik, ville den for længst være lukket af Arbejdstilsynet

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, kaster sig i dag i et debatindlæg i Politiken ud i et hårdt angreb på Københavns Kommune i sagen om det kontroversielle bosted, Center Lindegården.

I påsken blev en kvindelig ansat på stedet knivdræbt af en beboer, og i sidste uge blev tre ansatte på Center Lindegården overfaldet af en beboer. Kommunen har i flere omgange erkendt, at der er problemer og lovet bedring af forholdene - også hos os på TV 2 Lorry. Men Dennis Kristensen skriver nu om overfaldene:

-Spørgsmålet til Københavns Kommune, der ejer Center Lindegården, er i dag det enkle, men også ubehagelige: Hvorfor har I ikke sørget for, at det ikke sker?

 

Center Lindegården ligger i Roskilde, men drives af Københavns Kommune.
Center Lindegården ligger i Roskilde, men drives af Københavns Kommune.
Foto: TV2 Lorry

 

 

Kommunen har efter drabet strammet op på en række procedurer - blandt andet ved at forsøge at efterleve Arbejdstilsynets påbud om, at medarbejderne ikke er alene sammen med uforudsigelige beboere. Det er bare ikke nok, skriver fagforeningsformanden.

-Et af hovedproblemerne er erkendt af alle , også af Center Lindegården. Nemlig fejlanbringelsen af syge, psykotiske, skizofrene, misbrugende beboere, som lever i et åbent bofællesskab, hvor rammerne er vide, tolerancen er stor, og narkoen altid er til stede. Hvorfor fortsætter fejlanbringelserne? Hvor længe skal de fortsætte? Hvorfor gør kommunen bare ingenting, spørger Dennis Kristensen.

Han påpeger, at hvis Center Lindegården havde været en fyrværkerifabrik, så ville den blive lukket af Arbejdstilsynet - situationen ville nemlig svare til, at der var en masse storrygende medarbejdere i produktionen, mener han.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere