Dræbte sosu-assistent: Burde ikke have været på bostedet

Centerchefen på Lindegården siger nu at beboeren, der i går dræbte en kvindelig ansat, var farlig og ikke burde have været på bostedet.

Gerningsmanden til drabet på en 57-årig social- og sundhedsassistent - en mandlig beboer på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården - kæmpede med diagnosen paranoid skizofreni og var stærkt belastet af et stofmisbrug.

Derfor var både personale og andre beboere på bostedet opmærksomme på, at han kunne være farlig, fortæller centerchef Birger Jacobsen til Ritzau.

- Han var visiteret hertil, men set i bakspejlet burde han ikke have været her, siger Birger Christensen.

Centerchefen fortæller, at alle ansatte var klar over at manden var farlig og at de vidste at der var blevet ledt efter en kniv hos manden. Selv om politiet var på en rangsagning, fandt de ikke kniven.

Læs også: Knivdræbt på bosted: 30-årig beboer anholdt

Gerningsmand trængte fredag aften ind til den 57-årige social- og sundhedsassistent, da hun befandt sig i medicinrummet, hvor han overfaldt hende med en 23 centimeter lang kniv.

I et grundlovsforhør i Retten i Holbæk lørdag har han erkendt overfaldet, oplyser anklager Kristian Kirk, Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 News.

Manden er sigtet for drab og er blevet varetægtsfængslet indtil 14. april. Han skal tilbringe tiden på en lukket psykiatrisk afdeling og skal også mentalundersøges.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere