Tusindvis har booket bord på historisk kro - som ikke engang er åbnet

I Kirke Såby bor der under 2.000 mennesker. Det er dog intet problem for byens kommende kro at tiltrække massevis af gæster.

Der er svedige håndflader og sommerfugle i maven i landsbyen Kirke Såby mellem Roskilde og Holbæk. 

Håndværkerne er ved at fikse det sidste. Der er fejet i gården. Ansatte har netop stillet vinflasker og glas på hylderne, og så er køkkenet gjort rent. 

quote Men jeg havde ikke regnet med den overvældende interesse i den her målestok. At det har været så intenst er bare super fedt.

Poul Bøje Nielsen, indehaver af Skoemagerkroen

Den 1. august bliver der nemlig åbnet for Skoemagerkroen, og det er der tusindvis af mennesker, som glæder sig til. 

Faktisk har hele 5.600 gæster allerede reserveret en stol, viser data fra dinnerbooking.com.

2.800 har sikret sig en plads i 2018, mens nogle venter helt til 2020 med at besøge stedet.

Og det er det højeste antal bookinger før en åbning i mere end fire år - kun overgået af Bojesen i Tårnet på Christianborg, som havde 7.500 reservationer før åbning. 

Der er skrevet dansk historie i krostuen

Bag den nyrenoverede kro står Poul Bøje Nielsen, der kommer fra den også kendte Elmely Kro ved Ugerløse, og han er - ikke overraskende - svært begejstret ved udsigten til at tage imod de mange mennesker. Omend lettere nervøs. 

- Der har uden tvivl været behov for sådan et sted her. Men jeg havde ikke regnet med den overvældende interesse i den her målestok. At det har været så intenst er bare super fedt, siger han til TV 2 Lorry. 

Den rutinerede restauratør gætter på, at gæsterne køber lige dele ind på hans mad som på stedet, der er et vaskeægte stykke dansk kultur:

Poul Bøje Nielsen har drevet Elmely Kro gennem mange år. Han har dog ledt efter større rammer, da der efterhånden leveres mere mad ud af huset. På Elmely Kro måtte han desuden vælge mellem a la carte eller selskaber. Sådan bliver det ikke fremover på Skoemagerkroen.
Poul Bøje Nielsen har drevet Elmely Kro gennem mange år. Han har dog ledt efter større rammer, da der efterhånden leveres mere mad ud af huset. På Elmely Kro måtte han desuden vælge mellem a la carte eller selskaber. Sådan bliver det ikke fremover på Skoemagerkroen.
Foto: www.facebook.com/pg/skoemagerkroen.dk

- Der er så meget historie her på stedet. Det er Danmarks ældste diligence-kro. Holberg skrev 'Jeppe på Bjerget' efter et ophold på kroen. Vi har Danmarks ældste vinkælder fra 1521, hvor stedet er bygget. Vores krodør er tilbage fra 1700-tallet og står stadig i indgangen, siger han og fortsætter:

- Anton Frederik Tscherning, som har været med til at skrive den danske Grundlov, har holdt bryllup her på stedet. H.C. Ørsted har ridset sit navn i vores rude med en diamantring, da det var en tradition dengang. 

Råvarer fra områdets have

Konceptet på Skoemagerkroen kommer til at ligne det, som man kender fra Elmely Kro, hvor langt de fleste råvarer kommer fra stedet selv. 

Ved Skoemagerkroen medfølger fire tønder land, som dyrkes, så der er nok at arbejde for holdet bag. 

Desuden er der - allerede nu før åbning - yderligere planer for stedet:

- Vi får også 11 værelser, så folk har mulighed for en overnatning her. Det har der ikke være før. Og til næste år vil vi gerne lave en park for offentligheden, så man ikke nødvendigvis skal komme for at spise. Vi vil gerne have, at folk kommer for at se haven og den gamle gravhøj fra bronzetiden i nærheden, siger Poul Bøje Nielsen.

- Vi vil gerne finde på tiltag, så der er plads til dem, der bare vil nøjes med en kop kaffe eller noget frokost. Vi skal have den gamle krostemningen tilbage og vil ramme bredt, tilføjer han. 

Der vil være plads til 60 a la carte gæster hver aften. Desuden arrangementer i de to sale, der kan rumme i alt op til omkring 240 mennesker. 

 
 
Foto: www.facebook.com/pg/skoemagerkroen.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik