Stor begejstring i Lejre over Tour de France-rute

Flere turistattraktioner i Lejre ser frem til, at Tour de France lægger vejen forbi deres kommune om halvandet år.

00:37

Tour de France-feltet vil få Ledreborg Slot at se, når de cykler på Ledreborg Allé på 2. etape.

1 af 2

Der er store smil i Lejre Kommune, efter TV 2 Lorry har erfaret dele af Tour de France-ruten, når sportsbegivenheden kommer til Danmark i 2021.

Her lægger cykelrytterne blandt andet vejen forbi Lejre.

Et af stederne, hvor smilene er ekstra store, er på Ledreborg Slot. Her vil tour-feltet passere den syv kilometer lange Ledreborg Allé, hvor slottet er placeret forenden af alléen.

Læs også TV 2 Lorry erfarer: Tour de France forbi festival, sagnland og verdensmesterens hjemby

- Jeg synes, det er fantastisk. Det er fantastisk at være en del af verdens bedste sportsbegivenhed, fortæller en begejstret eventmanager på Ledreborg Slot, Birgitte Hald til TV 2 Lorry.

Ledreborg Slot er kendt for at huse store begivenheder som slotskoncerter, derfor ser Birgitte Hald også Tour de France-starten i Danmark som en mulighed for at få eksponeret slottet.

- Vi skal have sat Ledreborg Slot på landkortet. Alle vil jo gerne have en del af opmærksomheden under touren, og det vil vi også, siger hun.

Opmærksomhed på Lejre

Tour de France starter i København med en enkeltstart. Herefter vil 2. etape begynde i Roskilde, hvor feltet vil bevæge sig gennem Lejre.

I den frivillige turistforening i Lejre ser man muligheder for at få gjort opmærksom på de turistattraktioner, der er i kommunen, når verdens største cykelløb kommer på besøg.

Læs også Tour de France lukker for trafik ved Rådhuspladsen i fire dage

- Det, vi satser på, er bæredygtighed, så folk opdager de cykelruter og stier, der er i Lejre, så man også ser, hvad kommunen har at byde på, fortæller formand for Turistforeningen Lejre, Hans Jørgen Larsen, til TV 2 Lorry.

Dog er formanden bekymret for, om Lejre Kommune har plads til de mange turister, der eventuelt vil komme til for at opleve nogle af verdens bedste cykelryttere køre på de danske landeveje.

- Mange har drømme om, at når der kommer så stor en begivenhed, så giver det penge til egnen med turister, der skal overnatte her, men der er også fare for, at man drukner i turisme, lyder det fra Hans Jørgen Larsen.

Den bekymring deler man ikke på Ledreborg Slot.

- Vi har noget jord, der støder op til slottet, hvor rytterne drejer væk fra alléen. Her kan vi lave noget til publikum som for eksempel give dem mulighed for ophold, lyder det fra Birgitte Hald.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ledreborg Allé tager sig flot ud en sådan en sommerdag. Den vil cykelrytterne cykle ad ved Tour de France i 2021. Foto: TV 2 Lorry

Ikke alle er forberedt

På Ledreborg Slot er forberedelserne til tour-feltets ankomst allerede i gang, så man kan få vist slottet frem på bedste vis.

Læs også Tour de France starter i København i 2021

Helt så langt er man ikke i Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor rytterne også vil komme forbi, når de ifølge TV 2 Lorrys oplysninger cykler gennem Gammel Lejre.

- Vi er ikke gået i gang med nogle forberedelser endnu. Men vi skal være med til at sikre, at nogle af de internationale gæster også får mulighed for at opleve andet end cykelløb, fortæller Anders Bülow, nationalparkchef, til TV 2 Lorry.

Efter rytterne har været forbi Lejre Kommune, forlader Tour de France TV 2 Lorrys sendeområde for til sidst at køre i mål i Nyborg på Fyn på den 190 kilometer lange rute.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik