Ringsted sender coronasmittede til Lejre

Smittede fra udbruddet i Ringsted er blevet rykket til Lejre Kommune, hvor de skal sidde i selvisolation på vandrehjem, hoteller og feriecentre.

Et smitteudbrud blandt medarbejdere på Danish Crown-slagteriet i Ringsted får nu kommunen til at sende medarbejdere i isolation i Lejre Kommune. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Antallet af coronasmittede i Ringsted Kommune er nu så højt, at kommunen er begyndt at sende syge borgere til nabokommunen Lejre.

Det skriver Fagbladet 3F.

Borgmesteren i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V), fortæller til Ritzau, at Ringsted Kommune også er i dialog med øvrige nabokommuner.

Det skyldes, at Ringsteds eget beredskab i øjeblikket ikke kan håndtere situationen selv.

- Vi har et beredskab til at håndtere en lille situation. Men som situationen har udviklet sig, er den blevet så stor, at vi ikke umiddelbart selv har beredskabet til det.

- Og derfor er vi selvfølgelig i god dialog med vores nabokommuner, samtidig med at vi leder efter øvrige muligheder i egen kommune, siger han til Ritzau.

Læs også Nyeste corona-tal: 558 nye smittede - to er døde

Smittecentrum efter udbrud på slagteri

Ringsted er blevet Danmarks nye smittecentrum, efter at mindst 79 ansatte på Danish Crowns slagteri i byen har fået konstateret coronavirus.

Mange af de ansatte, der er blevet smittet, er ifølge Danish Crown internationale medarbejdere, som ofte bor under forhold, hvor det er svært at isolere sig selv fra andre i 14 dage, hvis man bliver coronasmittet.

Derfor er der behov for hjælp til at få sat de smittede medarbejdere i isolation, og det er her, nabokommunerne som for eksempel Lejre kommer ind i billedet.

- Der er nogle, der bor under nogle forhold, hvor det ikke er muligt at selvisolere sig. Og så har kommunen en opgave med at finde pladser, hvor de kan opholde sig, siger Ringsted-borgmesteren Henrik Hvidesten.

Læs også Disse steder smittes flest med corona lige nu

Skal isoleres på vandrehjem, hoteller og feriecentre

Ringsted Kommune havde et beredskab klar til at træde i kraft og tilbyde selvisolation til de coronaramte, hvis der opstod omfattende smittespredning.

På byens vandrehjem havde kommunen aftalt, at de kunne modtage coronasmittede, hvis der blev behov for det.

Kapaciteten er to personer, hvilket ikke er nok til at huse de coronasmittede, som skal isoleres.

Det betyder, at fem-seks smittede fra Ringsted er blevet rykket til Lejre. Her skal de sidde i selvisolation på vandrehjem, hoteller og feriecentre, oplyser borgmesteren.

Her skal de holde sig indenfor og væk fra andre i 14 dage, indtil det er sikkert, at de ikke kan smitte andre mere.

Her ses de isolationsboliger, som Lejre Kommune stiller til rådighed for de corona-ramte slagterimedarbejdere fra Ringsted. Foto: Sidsel Babenco - TV 2 Lorry

Læs også Hvad gør coronavirus ved kroppen, og hvorfor kan den blive dødelig?

Dialog med nabokommunerne

Henrik Hvidesten mener ikke, at Ringsted Kommune skubber problemet videre ved at søge hjælp hos nabokommunerne.

- Ingen kunne have forudset, hvor stort et udbrud - med udgangspunkt i Danish Crown - faktisk blev.

- Og derfor har vi været i dialog med nabokommunerne, om de kan hjælpe os på den helt korte bane, siger han.

Tirsdag morgen åbner et lokalt coronatestcenter i Ringsted Kommune, som skal sikre, at testkapaciteten i byen forhøjes markant.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik