Politiet frygter vanvidskørsel efter stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

Politiet på Midtsjælland beder borgere om hjælp til at finde otte stjålne crossmaskiner fra en ungdomsskole i Lejre Kommune. Her ærgrer lederen sig, da køretøjerne havde stor værdi for de unge.

Otte dyre crossmaskiner forsvandt natten til tirsdag fra Lejre Ungdomsskole, og det får nu politiet til at sende en appel til borgere i et andet sted i politikredsen, hvor der tidligere har været adskillige eksempler på vanvidskørsel på stjålne crossmaskiner.

Klokken 08.51 tirsdag morgen anmeldte ungdomsskolen, der ligger på Bogøvej ved Kirke-Såby, at de havde haft indbrud om natten, hvor de otte crossmaskiner var blevet stjålet. 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Leder ærgrer sig

Et vidne så en sort stationcar køre fra stedet høj fart klokken 03.11.

De stjålne crossmaskiner er i farverne blå/hvid og orange/hvid, uden nummerplader, da de er beregnet til banekørsel.

- Det er super ærgerligt. Det er maskiner, vi har samlet sammen gennem årene, og som har et læringsmæssigt formål for de unge, som får en masse positivt ud af at rode med maskinerne og køre på dem på vores crossbane, siger Per Rønde, der er leder af Lejre Ungdomsskole, til TV 2 Lorry.

Han anslår, at de otte crossmaskiner har en samlet værdi på op mod 250.000 kroner.

- Så det er en stor værdi, der er gået tabt for os, siger Per Rønde.

Her ses en af de stjålne crossmaskiner. Modellen er en TM 125cc. Årgang 2014.
Her ses en af de stjålne crossmaskiner. Modellen er en TM 125cc. Årgang 2014.
Foto: Lejre Ungdomsskole

Han kan dog trøste sig med, at politiet efterforsker sagen og er lykkedes med at finde en af crossmaskinerne.

Politiet traf to unge på stjålet crossmaskine

Allerede samme nat, som indbruddet fandt sted, spottede en hundepatrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi en crossmaskine med to unge på, som kom kørende mod patruljen kort efter klokken 03.

Da føreren af crosseren så politibilen kørte den ud på en nærliggende mark væk fra stedet i retning mod Ringstedvej. Politipatruljen forsøgte at følge med crosseren langs marken, men tabte den af syne.

Crosseren kørte i sydlig retning, og patruljen fandt frem til en crossmaskine, som var sat på Ringstedgade ud for nr. 105.

Der var ingen personer omkring crossmaskinen, og patruljen gik spor med hund efter de flygtede personer, men sporet stoppede omkring Siloen på Maglehøjen i Roskilde.

På det tidspunkt havde politiet ikke fået anmeldelse om indbruddet i Lejre Ungdomsskole i Kirke-Såby. 

Crossmaskinen blev indbragt til nærmere undersøgelse, hvor det senere blev afklaret, at der var tale om en af de stjålne crossmaskiner fra ungdomsskolen.

Crossmaskiner spottet i Greve

Noget kunne tyde på, at nogle af de stjålne crossmaskiner også har fundet vej til Greve-området.

quote Vi har en appel til borgerne i Greve om at ringe til os med det samme, hvis de ser crossmaskiner, som kører rundt på gader og stræder

Benjamin Touré, fungerende politikommissær i Forebyggelse Sektor Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi

Klokken 13.17 tirsdag fik politiet nemlig anmeldelse om, at der kørte fem crossmaskiner i lignende farver rundt i Gersagerparken i Greve, hvor de skabte utryghed på stisystemerne.

Crossmaskinerne blev efterlyst til patruljerne i Greve, men politiet fandt ikke frem til køretøjerne.

Politiet oplyser i deres døgnrapport, at de har stort fokus på crossmaskiner, som også tidligere år har skabt utryghed i Greve-området.

Sagen om tyveri af crossmaskiner i Kirke-Såby sættes da også i forbindelse med de crossmaskiner, som dagen efter blev set i Greve.

Beder borgere om hjælp

Politiet beder derfor borgerne om hjælp til at finde frem til crossmaskinerne. Både for at kunne levere maskinerne tilbage til ungdomsklubben, men også for at standse den farlige kørsel.

- Vi har en appel til borgerne i Greve om at ringe til os med det samme, hvis de ser crossmaskiner, som kører rundt på gader og stræder. Det er også meget interessant for politiet, hvis der holder crossmaskiner parkeret i skure, garager eller kælderrum, siger Benjamin Touré, der er fungerende politikommissær i Forebyggelse Sektor Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi, i politiets døgnrapport.

- Ring gerne med det samme. Så har vi bedre mulighed for at finde frem til crossmaskinerne og få sat en stopper for den farlige kørsel, fortsætter han.

Vidner som har set noget i forbindelse med indbruddet i på Bogøvej i Kirke-Såby natten til tirsdag eller borgere, som har set crossmaskiner i Greve eller andre steder i politikredsen, bedes kontakte politiet på telefonnummer 114.

Her ses en anden af de stjålne crossmaskiner. Modellen er KTM 125cc. Årgang 2016.
Her ses en anden af de stjålne crossmaskiner. Modellen er KTM 125cc. Årgang 2016.
Foto: Lejre Ungdomsskole


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

20190304-100858-7-1920x1279we

Intetanende borgere ramt af hardball-kugler: Mand affyrede skud fra en sølvfarvet bil

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere